Străinii prind rădăcini în municipiul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de firme din Spania, Italia sau Germania s-au interesat în ultima perioadă de oportunităţile de dezvoltare în oraş.

Oamenii de afaceri străini sunt dispuşi să demareze investiţii pe o piaţă încă blocată de criza financiară. Un astfel de exemplu este al unei firme italiene care s-a asociat cu un investitor local şi a început construcţia unui cartier de locuinţe într-o zonă rezidenţială de la marginea oraşului.


„Avem în lucru opt vile de lux şi 12 apartamente. Valoarea investiţieie este deocamdată de 1,4 milioane de euro. Nu ne facem probleme că nu le vom vinde pentru că aceste locuinţe, chiar dacă sunt într-o zonă rezidenţială, se adresează tinerilor care vor apela la creditul «Prima cas㻓, a declarat Mirel Manea, asociatul investitorului italian.
Italienii, interesaţi de Prut

Pe de altă parte, oamenii de afaceri italieni au profitat de preţul scăzut al pământurilor şi au cumpărat sute de hectare de teren agricol pe malul Prutului, unde espe posibil să mai ridice construcţii.

Dacă italienii investesc în imobiliare şi agricultură, oamenii de afaceri germani sunt interesaţi de industria construcţiilor de maşini. „Am fost căutaţi de un investitor german care este interesat să deschidă la noi o fabrică de componente pentru industria constructoare de maşini. A vrut să ştie exact câţi şomeri avem şi ce calificări au. Am înţeles că deja a cautat un teren pentru a construi o fabrică care să producă coliere metalice“, a declarat Sorin Şologon, directorul de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.

Spaniolii vin cu parcuri eoliene
Investitorii germani intenţionează să deschidă o fabrică în care ar urma să muncească în jur de 200 de oameni. Unul dintre punctele de atracţie pentru investitori îl constituie forţa de muncă ieftină.


Şi oamenii de afaceri spanioli şi-au arătat intenţia de a investi în producerea energiei eco. Prin intermediul Ambasadei Spaniei din Bucureşti, nu mai puţin de 30 de oameni de afaceri au anunţat că vor să vină la Botoşani pentru a-şi găsi parteneri de afaceri şi domenii unde să investească. Întâlnirea între mediul de afaceri din Botoşani şi investitorii din Peninsula Iberică va avea loc la sfârşitul lunii viitoare. Spaniolii s-au arătat încântaţi de potenţialul judeţului în dezvoltarea de parcuri eoliene şi sunt dispuşi să cheltuiască zeci de milioane de euro. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite