Strada Împărat Traian, raiul gropilor eterne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducătorii auto ocolesc cu grijă capcanele de pe şosea
Conducătorii auto ocolesc cu grijă capcanele de pe şosea

Fie că este vorba despre reabilitarea reţelei de apă sau a celei de gaz, fie că au loc lucrări de modernizare a căii de rulare, strada Împărat Traian este mereu plină de gropi şi şanţuri.

Botoşănenii care locuiesc în zonă nici nu-şi mai amintesc când strada lor a fost „curată“, fără cratere. De ani buni, artera a fost supusă la numeroase lucrări de reabilitare, lucrări care nu au fost finalizate nici până în prezent. De-a lungul timpului, muncitorii care au înlocuit reţeaua de apă, termoficare sau gaz, au schimbat conductele, au acoperit şanţurile cu pământ, însă au uitat să mai şi asfalteze.


„E jale. Trebuie să ieşim din casă cu papuci de schimb. O pereche o murdăreşti până ce ieşi de pe Împărat Traian şi apoi te schimbi pentru că ai ajuns în oraş şi nu poţi să mergi murdar, în timp ce toţi ceilalţi locuitori ai municipiului sunt curaţi“, a spus ironic Marinela Matei, care locuieşte pe strada Împărat Traian.Pe lângă faptul că se murdăresc de noroi la fiecare ieşire din casă, botoşănenii care locuiesc în zonă sunt stropiţi cu apa mizerabilă din gropi de către maşinile de mare tonaj, care nu au cum să evite porţiunile incriminate.


„Cu zgomotul şi trepidaţiile ne-am obişnuit, însă mizeria asta nu cred că o să dispară niciodată. Dacă îmi duc maşina la spălat şi o las în faţa blocului seara, dimineaţa trebuie să o spăl din nou. Aerisire în casă fac doar cu geamurile din spatele blocului pentru că, dacă le deschid pe cele de la stradă, mi se umple casa de praf“, ne-a declarat localnicul Ioan Asaftei. Şoferii care stau pe această stradă îşi parchează maşinile pe Calea Naţională sau în spatele blocurilor.


Firmele care au executat lucrări în zonă au lăsat în urmă prăpăd, motiv pentru care adesea au fost amendate. „Cele mai mari probleme le au cei de la Hidroconstrucţia, care lucrează pentru Apa Grup. Ei au fost amendaţi în acest an de trei ori cu câte 2.500 de lei. Cei de la E.ON Gaz au finalizat lucrările pe un sens de mers, însă au apărut avarii la cea de-a doua conductă de sub stradă. Întreaga şosea trebuie finalizată pînă în toamnă, pentru că altfel pierdem finanţarea europeană pentru reabilitarea şoselei de centură“, ne-a declarat Corneliu Vincenţiu Daniliuc, şeful Direcţiei Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite