Botoşani: Cel mai mare autodrom din ţară, inaugurat la Stăuceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cheltuielile au fost suportate de clubul privat Auto Green, care a investit 50.000 de lei

Împătimiţii sporturilor pe patru roţi sunt aşteptaţi să-şi încerce puterea maşinilor. Circuitul va găzdui sâmbătă trei curse, dintre care una a piloţilor profesionişti. 

Autodromul a fost amenajat pe un teren de cinci hectare, concesionat de la Primăria Stăuceni. Întreaga investiţie, care se ridică la circa 50.000 de lei,  este suportată de clubul privat Auto Green din Botoşani. Banii au fost adunaţi de la membrii clubului, precum şi din donaţii făcute de iubitorii sporturilor cu motor.


Circuitul competiţional are o lungime de 2,6 kilometri şi este acoperit cu macadam şi griblură. Lăţimea la start este de 12 metri, iar restul traseului are o lăţime de şase metri, fiind conceput la standardele impuse în Campionatul European de Rallycross şi Rally Sprint. În plus, circuitul de la Stăuceni va fi omologat sâmbătă de Federaţia Română de Automobilism Sportiv pentru a putea găzdui, de la anul, patru etape din Campionatul Naţional de Raliuri.


Publicul are acces gratuit


Autodromul va fi inaugurat oficial mâine, la ora 12.00. În deschidere, vor avea loc trei competiţii, startul fiind dat de cursa piloţilor de raliu profesionişti, la care vor concura sportivi din Botoşani, Iaşi şi Suceava. Intrarea publicului va fi liberă pe autodrom, însă echipajele care se vor înscrie în competiţie vor trebui să plătească o taxă de participare pentru acoperirea cheltuielilor.


Se va cere o sumă modică, de câteva zeci de lei, pentru a plăti arbitrii şi pentru a cumpăra anumiţi consumabili necesari concursului“, a spus Augustin Damian, preşedintele Auto Green Botoşani. Mâine, la Stăuceni, vor avea loc trei competiţii.


Două concursuri
pentru amatori


Dacă la prima vor participa doar piloţii profesionişti, celelalte două sunt destinate amatorilor. „Vreau să particip la concursul de amatori. Am o maşină cu motor sport adusă din Germania şi vreau să văd ce poate. Este un lucru bun că s-a deschis aşa ceva pentru că până acum eram nevoiţi să ne întrecem prin oraş şi aveam probleme cu poliţia“, a declarat Andrei  Sandu, un tânăr din Botoşani. Preşedintele clubului Auto Green a organizat timp de doi ani la Botoşani etape ale campionatului naţional de Rally Sprint.


După ce a văzut că publicul este interesat din ce în ce mai mult de acest sport, acesta a hotărât să-şi investească banii pentru a dezvolta în Botoşani sporturile cu motor.

În viitor, şcoală de pilotaj
Autodromul a fost făcut din banii clubului Auto Green Botoşani şi din donaţii, iar din primăvară, la Stăuceni, ar putea funcţiona o şcoală de pilotaj. „Mai avem multe de făcut, dar se pot organiza competiţii pe el. Sper că vom obţine sprijinul autorităţilor locale pentru a-l dezvolta. Vreau să fac de la anul, din aprilie, şi şcoală de pilotaj la Stăuceni. Vom avea maşini de şcoală şi maşini pentru antrenamente“, a spus Augustin Damian, preşedintele clubului Auto Green din Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite