Botoşani: Stăpânul câinelui violent a scăpat doar cu amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciobănescul care a muşcat duminică seară două fetiţe are toate actele medicale în regulă

Poliţiştii cercetează dacă există vreo legătură între comportamentul  animalului şi furtuna de duminică.

Atacul s-a petrecut chiar sub ochii tatălui, care le aştepta pe Florentina, de 3 ani, şi Ionela Rusu, de 7 ani, la aproximativ 50 de metri de magazin. „Fetele au ieşit de mânuţă din magazin cu îngheţata în mână. Ele sunt foarte cuminţi şi întotdeauna merg de mână. Câinele a sărit de pe stradă la ele. Nu l-au provocat, nu au făcut nimic, pur şi simplu le-a atacat şi le-a sfâşiat”, a mărturisit plin de durere tatăl fetelor, Loredan Rusu. Familia Rusu nu-şi doreşte decât să-şi vadă fetiţele sănătoase şi speră ca principalii vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Au găsit carnetul
cu vaccinurile

Familia agentului Anton, proprietara câinelui, s-a prezentat cu toate actele la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) pentru a fi audiată în cadrul anchetei declanşate în urma atacului. „Conform actelor de provenienţă, câinele este proprietatea soţiei. A fost dobândit în urmă cu şapte ani de la o persoană fizică din Botoşani. Este cu toate vaccinurile la zi. Rămâne să se stabilească dacă animalul a fost influenţat de intemperiile de duminică”, a precizat Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Nu ştiu cum au reuşit”

Tatăl fetiţelor a fost surprins de faptul că proprietarii câinelui au deja actele patrupedului. „Imediat după atacul câinelui, familia poliţistului spunea că nu are certificat. Nu ştiu cum au reuşit ei să aducă atât de repede certificatul câinelui. Ei nici nu ştiau dacă câinele este vaccinat atunci. Urma să meargă a doua zi să vadă dacă reuşesc să afle ce vaccinuri are câinele pentru a spune şi la medici“ a precizat tatăl celor două surori.

Plângere împotriva poliţistului

Proprietarul ciobănescului s-a ales cu o amendă de câteva sute de lei pentru că nu a supravegheat animalul.
„Ca urmare a plângerii prealabile formulată în cauză de către părinţii minorelor se continuă cercetările faţă de proprietarul animalului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Familia Rusu este decisă să nu renunţe la plângerea depusă. „Am depus şi plângere împotriva poliţistului pentru că până ieri la prânz nici nu s-a interesat de starea fetelor. Când a fost la spital a zis că se va ocupa de tot ce este nevoie pentru copii. Şi-a luat responsablitatea că se va ocupa personal de tratamentul şi de recuperarea copiilor. Rămâne de văzut dacă se va ţine de cuvânt”, a precizat Leonard Rusu.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite