Stadion de 200.000 de euro lângă Memorialul Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Mihai Eminescu a demarat  lucrările la viitorul stadion al comunei. Instituţia a obţinut o finanţare de 450.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi va mai contribui din fonduri proprii cu o sumă similară astfel încât să amenajeze în localitate cea mai modernă arenă după cea a municipiului Botoşani.

Aceasta va fi amenajată chiar peste drum de Memorialul Ipoteşti - Centrul de Studii „Mihai Eminescu" şi va avea 400 de locuri pe scaune, toate acoperite, vestiare, bănci de rezervă şi gazon cu instalaţie de scurgere a apei. Licitaţia a fost câştigată de SC Cornell's Floor SRL, care a fost şi singura societate participantă. Deşi echipa comunei, Luceafărul, tocmai a retrogradat din liga a treia la finalul sezonului 2010/2011, primarul are gânduri mari. „Până la anul în luna septembrie vrem să putea juca acolo, dar lucrarea se va face şi în funcţie de banii disponibili", a declarat primarul Verginel Gireadă.

Aceasta speră să mai obţină încă 150.000 de lei de la MDRT, astfel încât contribuţia Consiliului Local să fie de numai 300.000 de lei. „Mă împiedic eu de 3 miliarde?" a răspuns primarul când a fost întrebat dacă va găsi resursele financiare necesare finalizării lucrării. Stadionul va fi amplasat pe actualul terne de joc, care nu are însă nici o tribună, oamenii asistând la meciuri de pe un deal.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite