Botoşani: Sporturi extreme pe trotuarele botoşănene (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Sporturi extreme pe trotuarele botoşănene (GALERIE FOTO)
Botoşani: Sporturi extreme pe trotuarele botoşănene (GALERIE FOTO)

În încercarea de crea mai multe locuri de parcare un trotuar a fost redus la mai puţin de jumătate de metru. Pe acel trotuar se poate circula doar în şir indian iar acest lucru a stârnit nemulţumirea botoşănenilor.

Primăria a declanşat o amplă acţiune de micşorare a trotuarelor pentru a mai rezolva într-o oarecare măsură problema locurilor de parcare. Decizia autorităţilor a fost considerată una bună de către botoşăneni numai că în unele zone trotuarele nu au mai mult de 50 de centimetri iar trecutătorii sunt obligaţi să facă exerciţii de echilibristică.

Un astfel de trotuar a fost făcut zilele trecute pe Bulevardul George Enescu din municipiu. „Este incredibil ce au putut să facă. Pe un astfel de trotuar se poate circula doar în şir indian”, spune Viorel Ivan, student.

Soluţie alternativă găsită de autorităţi

După ce au constatat că trotuarul este prea îngust, reprezentanţii primăriei au început să caute soluţii alternative pentru rezolvarea problemei. „Am observat şi noi că trotuarul este prea îngust şi nu încap două persoaneîn acelaşi timp. Acolo mai există o terasă şi soluţia alternativă ar fi să se circule şi pe acea terasă. Am mişcorat trotuarul în ideea să se poată circula pe ambele benzi şi în acelaşi timp să fie locuri de parcare”, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Sute de locuri de parcare

Criza acută a locurilor de parcare i-a determinat de reprezentanţii primăriei să caute soluţii pentru rezolvarea problemei. Una din soluţiile găsite a fost micşorarea trotuarele care aveau o lăţime de trei-patru metri numai că s-a trecut la lucrări inclusiv acolo unde nu era cazul. Astfel s-a ajuns ca unele trotuare să nu depăşească lăţimea de 50 de centimetri. „Sunt de acord să se micşoreze unele trotuare şi să se facă locuri de parcare dar problema este că se lucrează la întâmplare”, a spus Ioan Pavel, şofer.

"Sunt multe zone unde acum sunt locuri de parcare şi se circulă foarte bine pe câte două sensuri. La ora actuală în municipiu mai sunt câteva trotuare unde vom interveni pentru a le micşora şi a crea locuri de parcare”, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite