Botosani: Cozi la ghişeele Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Cozi la ghişeele Spitalului Judeţean
Botosani: Cozi la ghişeele Spitalului Judeţean

La primele ore ale dimineţii, bolnavii s-au înghesuit la ghişeele Spitalului Judeţean „Mavromati“ pentru a lua bonuri pentru consultaţii şi analize. La ora 8.00, cel puţin 60 de persoane

La primele ore ale dimineţii, bolnavii s-au înghesuit la ghişeele Spitalului Judeţean „Mavromati“ pentru a lua bonuri pentru consultaţii şi analize. La ora 8.00, cel puţin 60 de persoane stăteau la coadă la ghişeul Ambulatoriului de specialitate. Majoritatea erau bătrâni care s-au trezit cu noaptea în cap pentru a prinde primele bonuri. „Mă supără inima şi vreau să-mi fac un control. Am trimitere de la medicul de familie şi am venit la spital de dimineaţă pentru că la prânz este foarte aglomerat“, a spus Viorel Dulgheru, pensionar.


Unii au bătut zeci de kilometri pentru o consultaţie. Este vorba despre bătrânii din mediul rural care au terminat muncile câmpului şi abia acum au timp pentru analize. Cei mai mulţi sunt cardiaci sau bolnavi cronic şi au ignorat tratamentul pe timpul verii. „M-am trezit de la 4.00 să mă vadă un medic. Am probleme cardiace de 10 ani şi vara asta am stat în soare, am făcut efort, iar acum mă simt foarte rău. Sper să primesc tratament şi să mă întorc acasă în câteva ore, că am animale de hrănit“, a spus Virginia Popescu, din localitatea Coţuşca. Medicii se aşteaptă ca numărul bolnavilor să crească în această perioadă. Problemele cardiace şi virozele sunt bolile sezonului. Aproape 800 de persoane au ajuns  în ultima lună la spital cu afecţiuni respiratorii, iar 200 au necesitat internarea.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite