Botoşani: Datoriile Spitalului Judeţean, la cote istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Datoriile Spitalului Judeţean, la cote istorice
Botoşani: Datoriile Spitalului Judeţean, la cote istorice

Noul manager susţine că s-au făcut angajări ne-justificate şi că personalul este mai numeros decât numărul de paturi.

La mai puţin de două săptămâni de la numirea lui Cornel Enache la şefia Spitalului Judeţean, acesta a găsit şi cauzele pentru datoriile enorme ale unităţii, care se apropie de opt milioane de lei. Majoritatea, peste şapte milioane de lei, sunt către furnizorii de medicamente.

„Au fost firme de la care s-au tot luat medicamente, dar care s-au plătit imediat sau la un termen foarte scurt. Nu cumva aceste plăţi au fost făcute preferenţial? S-au adus medicamente scumpe la presiunea uriaşă a firmelor producătoare“, a declarat Cornel Enache, şeful Spitalului Judeţean.

Potrivit noului manager, în doi ani şi jumătate au fost angajate 130 de persoane pe posturi noi înfiinţate. Aceste angajări au dus la majorarea cheltuielilor cu 1,5 milioane de lei anual. „S-au inventat posturi de directori, de şefi de servicii doar de dragul de a se face aceste angajări. În serviciul de Resurse Umane este cea mai mare debandadă“, a adăugat managerul unităţii. 

Pentru specializarea noilor angajaţi cât şi a unor angajaţi ai aparatului administrativ, unitatea a decontat 250.000 de lei, în condiţiile în care cadrele medicale îşi plătesc din buzunarul propriu deplasările la simpozioanele şi congresele medicale. „Dacă va continua această practică păguboasă, spitalul se duce de râpă. Şi aşa este falimentar, dar trebuie închisă uşa să nu fie aşa de mare curentul“, a continuat Cornel Enache. Fostul manager nu a vrut să comenteze acuzaţiile. „Nu am criticat niciodată vechile conduceri. Nu vreau să intru în polemici cu nimeni. Am încercat să fac totul în interesul spitalului“,  a declarat fostul manager, Doru Muntianu.

Noul manager a arătat şi punctele tari ale fostei conduceri, printre acestea numărânduse reabilitarea Unităţii de Primire a Urgenţelor şi a sălilor de operaţii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite