Botoşani: Spitale înglodate în datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste trei milioane de lei trebuie restituiţi Casei Judeţene a Asigurărilor. Spitalul Judeţean Mavromati riscă executarea silită.

Spitalul Judeţean ,,Mavromati,, deschide lista marilor datornici. Cea mai mare unitate medicală din judeţ trebuie să restituie Casei Judeţene a asigurărilor de Sănătate(CAS)  o datorie de  trei milioane de lei. Creanţa a apărut după ce mai mulţi medici au codificat greşit o serie de intervenţii.

Peste 10 mii de lei trebuie recuperaţi şi de la Maternitatea Botoşani. Corpul de control al CAS a descoperit un stoc impresionat de eritropoetină, un medicament care nu este necesar spitalului, potrivit şefilor din sănătate.

Bun de plată este şi Spitalul de Pediatrie unde au fost codificate greşit aproape 400 de foi de decontare a unor proceduri efectuate în timpul intervenţiilor chirurgicale. Spitalele au conturile goale

Ameninţate cu executarea silită, marile spitale din judeţ avertizează Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate că în conturi nu mai sunt bani. O posibilă blocare a conturilor ar duce la imposibilitatea achitării salariiilor către angajaţi.
Mai multe amănunte, mâine în Adevărul de Seară

Mai citiţi:Controalele în spitale continuă

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite