Spital falimentar, dar în plină modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Spitalului Judeţean „Mavromati“ plănuiesc investiţii masive, deşi unitatea are datorii de peste 11 milioane de lei. Până la sfârşitul anului urmează să apară o nouă secţie pentru diabetici, Urgenţele se vor extinde, iar curăţenia şi masa vor fi asigurate de firme specializate.

Ministerul Sănătăţii a sărit în ajutorul falimentarului spital, deocamdată cu 1,1 milioane de lei. Cu aceşti bani se va extinde Unitatea de Primire a Urgenţelor şi va fi amenjat un nou acces pentru ambulanţe în curtea spitalului.

„Vom trece la organizarea unei licitaţii pentru desemnarea constructorului şi derularea lucrării. Urmează ca până la sfârşitul anului să mai primim încă 2,2 milioane lei pentru această investiţie“, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Cornel Enache.

Microdializă cu voluntari

Şefii unităţii spun că au reuşit să atragă şi sponsorizări private, cu care intenţionează să amenajeze, în maximum două luni, o staţie de microdializă.

„Am reuşit să adunăm nişte sume care nu sunt foarte mari. Am primit oferte în muncă adică prestaţii pentru meseriaşii care sunt pensionari şi care, culmea, şi-au oferit serviciile voluntar. Lucrările le facem cu meseriaşii noştri şi cu voluntari, iar materialele le cumpărăm cu oferta cea mai mică din reţeaua comercială locală“, a explicat Enache. Drept urmare, în fosta secţie de hemodializă, care este curată şi cu dotări moderne, se vor muta diabeticii. Şeful spitalului spune că un om de afaceri local i-a promis o sponsorizare de 10.000 de euro pentru finalizarea acestor lucrări.

Mâncare de la catering

În a doua jumătate a anului, serviciile de curăţenie, spălătoria şi bucătăria vor fi preluate de profesionişti. Şefii de la „Mavromati“ vor să le încredinţeze unor firme private, ceea ce, în opinia lor, va îmbunătăţi simţitor confortul pacienţilor. „Firma de catering va trebui să lucreze la norma valorică şi calorică, dar şi spitalul trebuie să se oblige să deconteze la timp şi în termen sumele integrale“, a adăugat Enache.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite