Spectacol inspirat de cultul şarpelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesa „Make love not war“ este regizată de un ieşean
Piesa „Make love not war“ este regizată de un ieşean

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la spectacolul „Make love not war“ pentru care vor plăti 20 de lei biletul. Piesa este o adaptare după doi mari dramaturgi români.

Actorii botoşăneni îi aşteaptă pe iubitorii de teatru cu un spectacol deosebit. Sâmbătă, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu“ Botoşani va fi pusă în scenă piesa „Make love not war“, o adaptare după Dumitru Solomon şi Matei Vişniec. Spectacolul regizat de Adi Carauleanu este prezentat în premieră la Botoşani.


Spectacolul se vrea o exemplificare artistică a ceea ce înseamnă bine şi rău, iubire şi ură, frumos şi urât, pisc şi abis, pace şi război. Ideea spectacolului vine din timpuri străvechi. Vine din... cultul şarpelui“, a declarat Adi Carauleanu, regizorul spectacolului „Make love not war“. Prezent în mitologia multor popoare, şarpele apare în ipostaze diametral opuse: de la eroul Quetzcoatl, cel care iniţiază oamenii în Tainele Universului, şi până la Răul Suprem, Lucifer sau Dahaka. „Mi pare interesantă piesa şi vreau să merg cu fiica mea la teatru s-o văd. Încerc s-o învăţ mai mult cu astfel de evenimente culturale pentru că în ultima perioadă stă prea mult la calculator“, spune Ioana Aturcului, o iubitoare de teatru din Botoşani.


Biletele se găsesc
la agenţia teatrului


Pentru cei interesaţi să vină la această piesă, biletele au fost puse în vânzare la Teatrul „Mihai Eminescu“ Botoşani. „Spectacolul este un risc, ca lupta dintre Quetzcoatl şi Tezcatlipoca. Adaptând texte din doi mari dramaturgi români, Matei Vişniec şi Dumitru Solomon, am obţinut un scenariu-poveste despre iubire, teamă, disperare, început şi reînceput, purificare, copilărie, dar şi întâmplări despre existenţa în doi, cu tot ce înseamnă ea“, a adăugat regizorul Adi Carauleanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite