Botoşani: Spărgători de maşini prinşi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci tineri din care trei minori au fost reţinuţi de către  poliţiştii botoşăneni fiind cercetaţi pentru 14 furturi din autoturisme. Într-o singură lună, cei cinci au spart 14 bani, furând bunuri în valoare de peste 10.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii botoşăneni au reuşit identificarea suspecţilor în cazul mai multor furturi din autoturisme înregistrate anul acesta în perioada mai-iunie. Este vorba de cinci tineri din care trei sunt minori.

„În baza probelor administrate s-a stabilit că în perioada mai-iunie 2009, suspecţii T. F.-L., de 16 ani, R. I., de 16 ani şi Florin A., de 20 ani, toţi din municipiul Botoşani, au sustras pe timp de noapte şi prin efracţie, din şapte autoturisme parcate pe raza municipiului Botoşani, bunuri în valoare totală de 4.815 lei.

Totodată s-a stabilit că în aceeaşi perioadă, suspecţii T. P.-I., de 17 ani şi Constantin H. de 22 ani, ambii din municipiul Botoşani, au sustras în acelaşi mod, din alte şapte autoturisme parcate pe raza municipiului Botoşani, bunuri în valoare totală de 5582 lei”, a spus Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Toţi cei cinci suspecţi au fost reţinuţi în arestul I.P.J. Botoşani, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o durată de 24 ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

„Cercetările efectuate au stabilit că bunurile ,,preferate” de suspecţi erau detectoarele radar şi radiocasetofoanele auto lăsate de proprietari, la vedere, în interiorul autoturismelor. Până în prezent, prejudiciul cauzat de suspecţi părţilor vătămate a fost recuperat parţial. Se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor precum şi recuperarea integrală a prejudiciului creat”, a mai adăugat Manuela Ieremie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite