Botoşani: Şoselele au devenit drumuri desfundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Şoselele au devenit drumuri desfundate
Botoşani: Şoselele au devenit drumuri desfundate

Principala arteră din Botoşani este închisă la intrarea dinspre Iaşi şi este spartă la ieşirea spre Dorohoi.

Municipalitatea a anunţat că, din cauza unor lucrări de reabilitare, la intrarea în Botoşani, Calea Naţională este închisă circulaţiei. Termenul maxim de execuţie a lucrării este de aproape 2 ani, mai exact, 23 de luni. Nici până acum nu s-a putut circula în condiţii optime pe acel tronson de drum din cauza unor lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canal.

“În fiecare an se tot închide câte o stradă pentru reabilitare. Şi cum unul munceşte şi zece privesc, lucrările durează câţiva ani buni. Oricum nici cele lăsate deschise nu se poate spune că sunt extraordinar de bune”, a declarat Ovidiu Onofrei, şofer de taxi.

Porţiunea din Calea Naţionala de la gară până la ieşirea din oraş spre Dorohoi este practicabilă numai pe şina de tramvai. Lucrările la reţeaua de canalizare din zona durează de la începutul anului şi deşi o parte sunt finalizate, gropile nu sunt decât acoperite, nici nivelate şi nici asfaltate. Şoferii sunt nevoiţi să parcurgă acea porţiune de drum pe şina de tramvai cu riscul de a-şi tăia cauciucurile în bucăţile de tablă ce se mai întâlnesc pe lângă şine.

“Chiar dacă îţi cumperi cauciucuri noi la care ai garanţie, aceasta nu acoperă şi cazurile în care îţi tai cauciucul în şina de tramvai. Cei de la reprezentanţe îţi spun că este vorba de utilizare necorespunzătoare a produsului şi nu îţi rămâne decât să dai Eltrans-ul în judecată şi să şstepţi mult şi bine alt cauciuc”, a declarat Marius Cernăuţeanu.

Potrivit edililor oraşului , anul acesta vor fi efectuate lucrări de reabilitare a reţelelor de apă, canalizare şi termoficare pe o distanţă de aproximativ 80 de kilometri.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite