Şoferii disciplinaţi pun firma Hi Speed Recovery pe butuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii societăţii care blochează roţile sunt trimişi pe rând în concediu fără plată după ce botoşănenii s-au conformat şi au parcat doar în locurile unde au voie, de frica sancţiunilor.

Firma Hi Speed Recovery, care se ocupă de blocarea roţilor şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Botoşani, are probleme financiare fiindcă botoşănenii au început să respecte regulile de circulaţie. Pentru că şoferii parchează în locurile special amenajate, activitatea societăţii Hi Speed Recovery s-a redus cu aproape 70%.


În ultimele luni, veniturile au scăzut considerabil. Dacă la începutul anului ridicam zilnic aproape zece maşini şi montam câteva zeci de dispozitive de blocare, acum în zilele cele mai bune ridicăm trei maşini şi blocăm cel mult zece autoturisme“, a declarat Iulian Juncănaru, administratorul Hi Speed Recovery.


Zeci de salariaţi
trimişi acasă fără plată


Din acest motiv, patronii societăţii au fost nevoiţi să trimită în concediu fără plată câteva zeci de salariaţi. Angajaţii s-au resemnat şi, pentru a nu rămâne fără slujbe, au acceptat să stea pe rând acasă, fără să primească bani. Hi Speed Recovery are probleme financiare după ce în ultimul an muncitorii firmei au împărţit cu amenzi în stânga şi-n dreapta.


Printre botoşănenii amendaţi de societatea care blochează roţi s-au aflat şi parlamentari, poliţişti, procurori şi actori care veniseră să prezinte diferite spectacole în Botoşani. Şoferii au fost nevoiţi să se disciplineze şi au înţeles că dacă vor parca neregulamentar vor plăti scump pentru încălcarea regulilor. Mai exact, deblocarea roţilor costă 60 de lei, în timp ce recuperarea maşinii ridicate costă 300 de lei.


Şoferii din alte oraşe, amendaţi mai des


„Lumea se fereşte acuma să mai parcheze aiurea şi preferă să-şi lase maşina în parcările cu plată. Pentru un leu ora de parcare nu cred că mai riscă cineva să parcheze aiurea“, a declarat Cristi Popa, muncitor. Firma Hi Speed Recovery i-a amendat în ultima perioadă mai mult pe şoferii veniţi din alte oraşe, care nu ştiau cât de prompt intervin angajaţii societăţii.


Foarte puţini din cei sancţionaţi sunt din oraş. Lumea a înţeles că dacă greşeşte, plăteşte scump“, a adăugat Iulian Juncănaru. Nici abonamentele n-au reuşit să scoată firma din impas. În ultimele trei luni, doar 11 botoşăneni şi-au făcut abonament pentru parcările cu plată ale primăriei. Cu un astfel de abonament, care costă 1.000 de lei, şoferii pot parca timp de un an în orice parcare cu plată din oraş.


Şi încasările primăriei s-au redus


Firma Hi Speed Recovery plăteşte către primărie cinci procente din veniturile realizate din ridicarea maşinilor, 10% din încasările parcomatelor pe care le administrează şi 15% din sumele realizate din blocarea roţilor. Fiindcă veniturile firmei au scăzut, primăria va încasa mai puţini bani din taxarea acestei activităţi. Edilii sunt însă mulţumiţi că s-au eliberat străzile de maşinile parcate neregulamentar.


Dacă e să vedem partea bună, în mai puţin de un an am reuşit să degajăm traficul din oraş. Să ne aducem aminte cum se circula înainte de a se ridica maşinile. Pe de altă parte, banii care veneau de la Hi Speed Recovery îi reinvesteam în noi locuri de parcare“, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul Botoşaniului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite