Şoferii botoşăneni, aşi la dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un agent de circulaţie cere explicaţii şoferului unui autoturism grav avariat
Un agent de circulaţie cere explicaţii şoferului unui autoturism grav avariat

Magistraţii spun că cele mai multe dintre cauzele la care lucrează vizează conducătorii auto care au greşit. Poliţiştii de la Rutieră au investigat anul trecut 500 de accidente rutiere, în urma cărora 1.000 de persoane s-au ales cu dosar penal.

Magistraţii au constatat că botoşănenii sunt campioni la încălcarea legilor rutiere. Băuţi la volan, vitezomani ori ignoranţi, aproape 1.000 de şoferi s-au ales anul trecut cu dosare penale.

Numai la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani magistraţii au trecut în 2010 cu 500 de dosare rămase în lucru de anul trecut. Un volum de lucru uriaş, care ar presupune soluţionarea zilnică a unei cauze, fără a se lua în calcul cazurile noi ce apar. 

500 de accidente grave în judeţ anul trecut

„Infracţiunile la regimul circulaţiei reprezintă aproape 30% din cauzele pe care le cercetăm. Este pentru prima dată când întâlnim o asemenea situaţie. La fel de numeroase sunt doar furturile. Unele cauze au fost soluţionate, altele sunt încă în lucru“, a spus Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Aproape 500 de accidente rutiere au avut loc anul trecut pe şoselele judeţului. Un sfert din acestea au fost evenimente grave, soldate cu 34 de morţi şi 118 răniţi. Alte câteva sute de persoane au necesitat internarea după ce au fost victime ale inconştienţei la volan. Aproape 1.000 de persoane sunt cercetate penal şi riscă acum puşcăria pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

„Au fost reţinute în vederea suspendării peste 2.700 de permise de conducere şi retrase 824 de certificate de înmatriculare. Pentru prevenirea accidentelor au fost intensificate controalele rutiere“, a precizat inspector principal Eduard Iacob, purtător de cuvânt la Serviciul Poliţiei Rutiere Botoşani. Anul trecut agenţii de circulaţie au efectuat aproape 500 de controale în trafic.

Alte 500 de razii sunt programate pentru acest an. În 2009, şoferii au scos din buzunar aproape 40 de milioane de lei pentru nerespectarea normelor rutiere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite