Botosani: Şoferii de maxi-taxi fac legea în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia devine tensionată la orele de vârf, când în spatele maşinilor de transport în comun se formează adevărate coloane de vehicule conduse de şoferi nervoşi.

Şoferii de maxi taxi circulă după propriul cod rutier încă de la plecarea în cursă. Din orice capăt de linie, maşinile pleacă încet, cu 20 de kilometri pe oră, pentru a ridica cât mai mulţi clienţi.

„Mersul melcului“ ia sfârşit abia după prima intersecţie mai mare unde circulaţia nu permite o viteză de deplasare scăzută. „Prin Cătămărăşti Deal merg atât de încet încât oamenii ar putea să se urce din mers. Acolo este ieşirea spre Dorohoi iar zona este foarte aglomerată. Aceşti şoferi nu fac decât să încurce şi mai rău traficul“, a declarat Florin Istrate, botoşănean ce locuieşte în zonă. După ce intră pe arterele principale ale oraşului, şoferii de
maxi-taxi circulă tot după propriile legi rutiere.

Deşi în oraş au fost amenajatate staţii pentru acest mijloc de transport în comun, alveolele sunt nefolosite. „Şoferii opresc în mijlocul străzii sau unde au clienţi spre exasperarea celorlalţi participanţi la trafic“, a spus Tonel Vlase, şofer.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite