Botoşani: Sfaturi pentru prevenirea gripei AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Sfaturi pentru prevenirea gripei AH1N1
Botoşani: Sfaturi pentru prevenirea gripei AH1N1

Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt nările şi gura/gâtul.

Chiar dacă sunteţi încă sănătoşi şi nu prezentaţi niciun simptom al infecţiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptomelor şi dezvoltarea unor infecţii secundare, câţiva paşi foarte simpli pot fi practicaţi în loc să ne concentrăm pe modul de stocare a medicamentelor antivirale:

• Spălarea frecventă a mâinilor.

• Abordarea "Jos mâinile de pe faţă". Rezistaţi tuturor tentaţiilor de a vă atinge orice parte a feţei.

• Faceti gargară de două ori pe zi cu apa calduţă sărată sau apă de gură. Într-un fel, gargara cu apă sarată are acelaşi efect pe o persoană sănătoasă pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoană infectată. Nu subapreciaţi această metoda de prevenire simplă, ieftină şi puternică.

• Curăţaţi-vă nările cel puţin o dată pe zi cu apă calduţă sărată. Suflarea puternică a nasului o dată pe zi şi curaţarea ambelor nări cu beţişoare din bumbac înmuiate în apă călduţă sărată este foarte eficientă în scăderea numărului populaţiei cu infecţie virală.

• Sporiţi-vă imunitatea naturală cu alimente bogate în Vitamina C. Dacă trebuie să luaţi tablete de Vitamina C sub formă de supliment, asiguraţi-vă că acestea conţin şi Zinc pentru a accelera absorbţia.

• Beţi cât mai multe lichide calde. Acestea spală viruşii de proliferare din gât înspre stomac acolo unde nu pot supravieţui, prolifera sau produce niciun rău.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite