Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumina Sfântă va ajunge mai întâi la Mănăstirea Popăuţi
Lumina Sfântă va ajunge mai întâi la Mănăstirea Popăuţi

În acest an, în noaptea de Înviere, creştin ortodocşii din Botoşani vor duce acasă lumină de la Sfântul Mormânt. Preoţii din toate parohiile din oraş, precum şi stareţii mănăstirilor din judeţ, vor lua lumina de la Mănăstirea Popăuţi.

„Lumina va fi adusă de Patriarhia Română de la Ierusalim. De la Bucureşti, lumina va fi adusă cu avionul până la aeroportul Suceava şi de aici va fi luată de un sobor de preoţi pentru a fi adusă la Botoşani, la Mănăstirea Popăuţi“, a detaliat Lucian Leonte, protopopul de Botoşani.

„Te Deum“, la Aeroport
Lumina de Înviere va fi adusă pentru credincioşii din  Moldova de către preotul sucevean Cătălin Axinte, care face parte din delegaţia care pleacă la Ierusalim. La întoarcere, pe aeroportul din Suceava, aceştia vor fi aşteptaţi de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Rădăuţilor, împreună cu preoţii consilieri şi delegaţiile preoţilor din marile oraşe.
În faţa aeroportului, soborul de preoţi condus de ÎPS Pimen va oficia un „Te Deum“.

La ceremonie au acces doar preoţii, care vor lua Focul Sfânt în felinare speciale şi îl vor duce în parohiile lor, de unde îl vor împărţi credincioşilor la miezul nopţii, în cadrul slujbei. De Înviere va fi prezent la Botoşani şi Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Episcopiei Iaşilor, care va oficia slujba de la Biserica Sfântul Ilie.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite