Semafoarele, blocate pe galben de la ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivele de semnalizare rutieră din Botoşani s-au blocat pe galben din cauza frigului
Dispozitivele de semnalizare rutieră din Botoşani s-au blocat pe galben din cauza frigului

Gropi, semafoare defecte şi semne de circulaţie distruse de utilajele de deszăpezire. Aceasta este reţeta dezastrului în traficul din Botoşani.

Mulţi şoferi botoşăneni se plâng că, la orele de vârf, în intersecţii precum Primăverii cu Octav Onicescu sau pe bulevardul Mihai Eminescu nu se mai respectă nicio regulă de circulaţie. Haosul semnalat de conducătorii auto este cu atât mai grav cu cât municipalitatea a investit sume serioase în ultimii doi ani pentru semaforizarea punctelor cel mai aglomerate din oraş. „Semafoarele nu mai funcţionează de la gerurile din acest an. Cine este mai tupeist circulă bine. Dacă respecţi regulile de circulaţie, stai mult şi bine în intersecţii“, a declarat Florin Macovei, taximetrist.

Firma de mentenanţă, cu mâinile legate
Proprietarii de maşini sunt de părere că intersecţiile semaforizate au revenit la stadiul de dinaintea investiţiilor. „Mai toate semafoarele au probleme. Unele au intrat pe galben intermitent. La altele nu mai funcţionează verde intermitent pentru virajul la dreapta. Probabil că unele componente electronice nu mai funcţionează de la frig“, a declarat viceprimarul Cătălin Alexa. Municipalitatea a sesizat firma care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor de semnalizare rutieră din oraş, însă muncitorii nu pot face nimic pentru că majoritatea dispozitivelor electronice se află în garanţia oferită de constructorii care le-au montat.


Pe lângă semafoarele defecte, municipalitatea mai trebuie să scoată bani din buzunar şi pentru înlocuirea semnelor de circulaţie distruse de utilajele de deszăpezire şi de zăpada îndepărtată de pe partea carosabilă. „Aceste lucrări vor intra la capitolul cheltuieli neaşteptate. Nu avem cum să demonstrăm cine a distrus aceste semne de circulaţie, aşa că vom plăti noi pentru înlocuirea lor“, a adăugat Cătălin Alexa. Până atunci, şoferii concluzionează că cel mai bine se circulă în oraş atunci când un echipaj de poliţie ajunge în intersecţiile congestionate şi dirijează traficul pentru scurt timp pentru a putea traversa ei intersecţia.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite