Botosani: Semafoarele din Botoşani dau bătăi de cap şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Semafoarele din Botoşani dau bătăi de cap şoferilor
Botosani: Semafoarele din Botoşani dau bătăi de cap şoferilor

Edilii promit să remedieze deficienţele. Nici culoarul verde de circulaţie nu funcţionează, însă această problemă nu va fi rezolvată prea curând.

Semafoarele din trei intersecţii importante din oraş mai degrabă încurcă traficul decât îl fluidizează. Deşi edilii au cheltuit anul trecut 700.000 de euro, fonduri Phare, pentru semaforizarea a şapte intersecţii, în trei cazuri aceasta lasă de dorit.
Problemele apar la verdele intermitent, folosit pentru virajul la dreapta, care ar trebui să funcţioneze permanent, însă acest lucru nu se întâmplă.

 „M-am certat cu un vecin şi am mers în fiecare intersecţie şi am stat câteva minute pentru a observa cum sunt gândite acestea. Nu ne-am dat seama, însă semafoarele intermitente nu funcţionează pe durata unui ciclu complet“, a spus Florin Iavorenciuc.


Semafoare nesincronizate


În intersecţiile Bulevard Mihai Eminescu cu strada Nicolae Iorga şi Bulevard Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu, verdele intermitent apare numai când semaforul pentru sensul de mers înainte este de culoare roşie. Şoferii se opresc pe durata cât semaforul pentru înainte este verde. Nici verdele intermitent din intersecţia strada Primăverii cu strada Octav Onicescu nu funcţionează cât timp pe sensul de mers înainte este roşu. „Am făcut o adresă către Primărie prin care am solicitat remedierea acestor defecţiuni ale sistemului de semnalizare. Accidente majore nu am avut pentru că şoferii încetinesc în asemenea situaţii de confuzie“, a declarat Victor Ciubotaru, şeful Serviciului Rutier al Municipiului.


Edilii susţin că vor remedia deficienţele. „Semaforizările au fost făcute cu avizul Poliţiei Rutiere. Într-adevăr, în unele intersecţii sunt probleme cu verdele intermitent şi asta îi induce în eroare pe unii şoferi. În acest moment, se lucrează la partea de soft şi la diagramele acestor intersecţii“, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere, nici culoarul verde din oraş nu funcţionează. Semafoarele nu sunt sincronizate şi chiar dacă la intrarea în oraş se trece pe culoarea verde şi se circulă cu viteză regulamentară, la următorul semafor se ajunge pe roşu. Această problemă nu va fi rezolvată prea curând din cauza numărului mare de treceri de pietoni nesemaforizate de pe principalele căi de rulare din municipiu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite