Şefii Ambulanţei au salarii de infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Culmea tupeului, aceştia au cerut luna trecută majorarea salariului de bază cu 50%.

Nicuşor Curteanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, şi directorul medical Mihai Murariu s-au bucurat în ultimul an de salarii de peste 10.000 de lei lunar. Cu toate acestea, şefii Ambulanţei sunt ferm convinşi că iau prea puţini bani pentru munca depusă.


Luna trecută, cei doi au făcut un referat către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), prin care cer reîncadrarea în funcţie cu stabilirea unor noi salarii de bază, cu 50% mai mari decât cele actuale.

Control la cererea Curţii de Conturi
Salariile şefilor de la Ambulanţă au trezit curiozitatea inspectorilor Curţii de Conturi, care a demarat o anchetă în acest sens. În anchetă s-au implicat şi şefii DSP. „Direcţia de Sănătate Publică, la indicaţia Curţii de Conturi, verifică salariile managerilor şi ale adjuncţilor. Până pe 30 mai trebuie să predăm raportul către Curtea de Conturi“, a declarat Ovidiu Minor, directorul DSP.

Prinşi între două controale, şefii Ambulanţei dau acum din colţ în colţ şi nu recunosc nimic. „Nu s-a depus nicio cerere de mărire de salariu la Direcţia de Sănătate Publică. Aceasta este o ştire falsă şi ne deranjează“, a spus directorul Nicuşor Curteanu. El neagă practic evidenţa deoarece reporterii „Adevărul de Seară“ au intrat în posesia cererii respective.

Plătiţi după performanţe
Şefii DSP le pregătesc însă o mică surpriză directorilor de la Ambulanţă: un nou contract-cadru, prin care vor primi salarii în funcţie de indicatorii de performanţă. „În funcţie de respectarea indicatorilor de management se stabileşte şi salarizarea managerilor, însă nu mai mult decât scrie în lege“, a subliniat şeful DSP. Legal, un director de serviciu public nu poate avea un salariu mai mare de 4.800 de lei, echivalentul salariului unui secretar de stat. În prezent, şefii Ambulanţei au salarii mai mari cu 50% şi decât directorul Spitalului „Mavromati“, cea mai mare unitate din judeţ, care câştigă 6.900 de lei lunar.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite