Se caută scriitori de literatură pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carti pentru copii
Carti pentru copii

Autorii de literatură pentru copii din Botoşani se pot înscrie la un concurs organizat la nivel naţional de Editura Benefica. Manuscrisele trebuie predate până pe 25 februarie 2010 la adresa www.editurabenefica.ro, iar dosarul de înscriere până pe 25 decembrie.

Creaţiile, în versuri şi în proză, vor fi analizate de critici în domeniu, care vor alege cinci dintre cele mai bune lucrări.

Investiţia în tipar, promovare, distribuţie şi design este suportată integral de editură. Fiecare dintre cei cinci câştigători va încheia un contract pe şapte ani cu editura şi va beneficia de drepturi de autor de pe urma vânzărilor. „Mi se pare o idee foarte bună, care vine în ajutorul tinerilor autori. Un câştig este mai ales pentru copii, într-o lume în care calculatorul şi televiziunea au distrus dragostea pentru lectură. Ar trebui promovaţi inclusiv copiii cu idei bune şi talent la scris pentru a putea publica lucrări proprii“, a spus Georgeta Vasilescu, profesor de limba română.

Pentru înscrierea şi analiza manuscrisului se plăteşte o taxă în valoare de 120 de lei. Elevii, studenţii, pensionarii şi şomerii beneficiază de o reducere de 50%. Se pot înscrie gratuit persoanele cu dizabilităţi şi câştigătorii locului I la Olimpiadele Şcolare de Limbă şi Literatură Română sau de limbi străine de la faza naţională.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite