Se caută romi spălaţi şi cu scris citeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul a dat astăzi „sfoară în ţară" pentru căutarea celui mai de soi recenzor din fiecare localitate. El va trebuie să îşi numere etnicii în cadrul recensământului din toamna acestui an.

Autorităţile care se ocupă de organizarea recensământului populaţiei au stabilit portretul robot al recenzorului pentru acţiunea ce se va desfăşura în toamna acestui an. Printre altele, acesta trebuie să aibă o ţinută decenţă, o vedere bună, să cunoască limba română, să ştie să efectueze câteva calcule şi să aibă capacitate de efort prelungit.

Marea problemă este că toate aceste calităţi, plus aceea de a cunoaşte limba romanes, trebuie să o aibă cel puţin câte un rom din fiecare localitate deoarece recomandarea este ca pentru comunităţile etnice numărătoarea să fie efectuată de un membru al etniei. „Primarii care aveţi comunităţi de romi încercaţi să găsiţi oameni care vorbesc limba lor", a afirmat prefectul Cristian Roman.

Acesta le-a transmis primarilor să solicite aspiranţilor la statutul de recenzor, indiferent dacă sunt romi sau nu, să prezinte şi un cazier judiciar. Recensământul general al populaţiei şi locuinţelor va avea loc în perioada 20 - 31 octombrie, iar primăriile sunt cele responsabile de recrutarea recenzorilor.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite