Şcoala din Dorohoi, gata să-şi primescă elevii şi profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii Organizaţiei „Salvaţi Copiii“, ING Asigurări de Viaţă şi Adevărul Holding fac mâine ultimele retuşuri la Şcoala Nr.1. Unitatea de învăţământ a fost lovită de puhoaiele care au inundat în vară Dorohoiul, dar acum este în prag de a primi copiii pentru începerea noului an şcolar.

„Acum putem să-i primim pe copii într-o şcoală ce nu arată deloc că ar fi fost inundată“, a declarat Veronica Ivănescu, directorul Şcolii Nr. 1.

Profesorii şi elevii muncesc cot la cot

Profesorii, părinţii şi edilii din Dorohoi sunt convinşi că fără sprijinul financiar al Organizaţiei „Salvaţi Copiii“, ING Asigurări de Viaţă şi Adevărul Holding, elevii şi-ar fi amintit în fiecare zi de inundaţiile din 28 iunie. „Noi nu aveam bani alocaţi pentru reabilitarea instituţiilor şcolare din Dorohoi. De unde era să ştim că vin inundaţiile? Ţin să le mulţumesc tuturor pentru ajutorul dat acestei şcoli. Fără ei nu se putea face nici măcar curăţenia“, a precizat Alin Clim, viceprimarul din Dorohoi.

Acum, profesorii şcolii, ajutaţi de elevi, fac ultima curăţenie, la fel de uniţi ca şi în momentele în care apa năvălea în sălile de clasă. Acum sunt însă bucuroşi şi optimişti că au unde să audă clopoţelul pe 15 septembrie. În plus, reprezentanţii Primăriei au promis că transportul copiilor din tabăra de sinistraţi la şcoală se va face gratuit.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite