Scandalul din spitale se mută la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii, susţinuţi de Blocul Naţional Sindical, vor ieşi în stradă
Medicii, susţinuţi de Blocul Naţional Sindical, vor ieşi în stradă

Medicii de la Pediatrie şi de la Maternitate vor protesta la Minister împotriva transformării celor două spitale în secţii. Doctorii botoşăneni au încercat ieri fără succes să-i convingă pe şefii judeţului că este o greşeală trecerea celor două instituţii medicale în subordinea Spitalului „Mavromati“.

Pediatrii şi obstetricienii au încercat ieri, timp de două ore, să-l convingă pe prefect că unirea Spitalului de Copii şi a Maternităţii cu Spitalul Judeţean „Mavromati“ ar fi o mare greşeală. Medicii spun că decizia a fost luată în pripă de Ministerul Sănătăţii.

„Nu este posibil ca evaluarea spitalelor unui judeţ să se facă în patru ore, apoi să se ia decizii radicale. Nimeni nu discută cu noi şi nu ştim care va fi soarta personalului medical odată cu trecerea lui la Spitalul Judeţean“, a declarat Gabriel Petrovici, medic specialist la Spitalul de Pediatrie.

Ajutor de la sindicate

„Maternitatea este un spital de elită. Avem doar 11 milioane de lei datorii, spre deosebire de Spitalul Judeţean Botoşani, care are de 10 ori mai multe datorii şi a demonstrat că nu poate gestiona criza. Nu vrem să avem soarta Secţiei de Boli Infecţioase, unde sunt mari probleme“, a subliniat Gina Puflea, medic la Maternitate. Prefectul Cristian Roman a încercat să-i liniştească pe medici. „Cadrele medicale nu-şi vor pierde locurile de muncă pentru că şi aşa este criză de personal medical în judeţ. În plus, populaţia nu va fi nevoită să meargă la spitalele din alte judeţe“, a spus Roman. Asigurările acestuia n-au avut niciun efect.

Prezenţi şi ei la discuţii, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) le-au dat dreptate medicilor. „Le-am sugerat să mergem împreună la Ministerul Sănătăţii ca să clarificăm problema. Dacă totuşi vor fi comasate spitalele, măcar să ştie în ce condiţii se va face acest lucru“, a declarat Vasile Chiru, lider BNS. Prin urmare, o delegaţie a cadrelor medicale va merge zilele următoare la Ministerul Sănătăţii pentru a afla care va fi soarta celor două spitale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite