Scandal la laboratorul Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea nu mai poate finanţa laboratorul medical şi vrea să îl privatizeze  Procedura este în plină derulare iar spitalul a primit deja trei oferte. Cei aproape 100 de angajaţi susţin că nu au fost informaţi cu privire la privatizare şi se tem că vor rămâne fără locuri de muncă.

Privatizarea laboratorului este încă în stadiul de studiere a ofertelor şi, cel mai probabil, acest serviciu va fi privatizat anul viitor.

Laboratul medical este o povară pentru spital în condiţiile subfinaţării permanente, susţine conducerea unităţii care nu mai poate asigura aportul financiar pentru întreţinerea în condiţii bune a serviciilor. Mai mult, furnizorii de reactivi refuză să mai onoreze comenzile din cauza datorie de peste 35 milioane de lei.

,, Nu ştim ce se va întâmpla cu noi, dacă vom mai avea locuri de muncă. Am aflat de pe la colţuri de privatizare,, a declarat dr. Odette Păduraru, medic laborator.

Odată cu privatizarea laboratorului, cei aproape 100 de angajaţi vor fi plătiţi de noul angajator dar nu vor mai încasa sporuri ca la stat.  ,, Nimeni nu va fi concediat şi toate prevederile contractului colectiv de muncă rămân nemodificate. Temerea lor este că la privat nu mai pot fura, nu vor mai putea sta degeaba şi vor primi tot felul de sporuri,, a declarat dr Cornel Enache, directorul Spitalului Judeţean.

Citiţi mai multe vineri în Adevărul de seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite