Şase copii din Ungureni vor să înveţe să zâmbească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase copii din Ungureni,judeţul Botoşani, au uitat să mai zâmbească de când greutăţile familiei îi împiedică să aibă măcar o jucărie sau o mâncare mai consistentă. Dulciurile sunt un lux care le este oferit de străini din când în când.

Anul 2012 a început cu bine pentru o familie din Ungureni greu încercată de soartă. Asociaţia botoşăneană „O şansă pentru fiecare - Integrare şi dezvoltare regională " le-a adus un strop de bucurie încălzindu-le soba şi umplându-le cămara cu bunătăţi.

Liliana Ichim, de 33 de ani, are şase copii şi pe drum mai este încă un membru. Bebeluşul se va naşte în curând într-o sărăcie lucie, într-un loc unde o jucărie este un lux şi o ciocolată înseamnă zi de sărbătoare. Femeia şi soţul său încearcă din răsputeri să drămuiască bruma de bani din alocaţiile copiilor, dar în zadar.


„ Am găsit femeia însărcinată în şapte luni care umbla desculţ prin noroiul din curte, iar copiii erau în stare să mănânce şi ambalajul la ciocolată aşa erau de fericiţi. Ne-au impresionat până la lacrimi privirile triste ale copiilor, atât de încercaţi de greutăţi încă de la vârste fragede. Am trecut apoi pe la o familie unde era frig în casă mai ceva ca afară,iar femeia cu doi copii tocmai era bătută de ginere", a mărturisit Lucia Manole, reprezentantul asociaţiei menţionate. Copiii au primit hăinuţe,rechizite şi jucării, iar adulţii hrană suficientă pentru o lună de zile şi îmbrăcăminte.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite