Sărbători în stradă cu ornamente luminoase vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei nu au reuşit să găsească până acum formaţii pentru concertul gratuit de Revelion. În plus, iluminatul stradal va fi mai puţin spectaculos faţă de anii precedenţi.

Reprezentanţii municipalităţii spun că evenimentele organizate anul acesta de Sărbători vor fi mai sărace ca în trecut. Din cauza dificultăţilor financiare, consilierii locali din Botoşani au alocat de la bugetul local doar 100.000 de lei, cu 33% mai puţin faţă de anul trecut. 

Programul special va debuta peste două zile, odată cu deschiderea patinoarului, ocazie cu care va avea loc şi un spectacol. „E bine că avem iarăşi patinoar, dar parcă e cam mare suma de 100.000 de euro plătită pentru el, la un oraş aşa mic ca al nostru. Mai bine îl închiriam şi anul acesta şi când ieşeam din criză ne cumpăram şi noi“, este de părere botoşăneanul Florin Matfeev.

Iluminat festiv pe mai puţine străzi

În al doilea rând, oficialii Primăriei au anunţat că iluminatul stradal va porni din 6 decembrie. În acelaşi timp, susţin că oraşul va fi iluminat festiv pe o arie mai restrânsă faţă de anul trecut. „Am început să montăm tot ce aveam: sistem de iluminat şi figuri ornamentale achiziţionate de anul trecut. În curând, vom primi şi câteva figurine noi, pe care le-am comandat. Veţi vedea un oraş fără ghirlande, care oricum erau urâte, presupuneau costuri de întreţinere şi montaj extrem de mari. Investiţiile făcute ajung undeva la 200.000 de lei“, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.

Pe de altă parte, din a doua jumătate a lunii decembrie, botoşănenii vor putea lua parte la târgurile meşteşugarilor sau la festivalurile de datini şi obiceiuri. „E bine că se ţine totuşi cont de specificul nostru. Nu în multe zone ale ţării poţi vedea asemenea obiceiuri şi e mult mai plăcut când acestea vin chiar la tine pe stradă“, a declarat Anamaria Ionaşcu, contabilă.

Trecerea dintre ani va fi marcată de un concert şi focuri de artificii, însă artiştii participanţi vor fi anunţaţi în ultimele zile din decembrie. „Nu avem încă un buget sigur. Nu am putut stabili încă un calendar sigur. Ne vom descurca şi în acest an cu sprijinul sponsorilor. Până nu ştim sigur că ne putem baza pe o anumită sumă, nu putem contracta formaţiile“, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Anul trecut, municipalitatea a cheltuit peste 30.000 de euro numai cu spectacolul de Revelion, însă suma de anul acesta va fi, după toate semnele, considerabil mai mică.

Surprizele, excluse pentru concert

„Vom ieşi în stradă la fel cum facem de câţiva ani încoace. Ne aşteptăm să vedem aceleaşi trupe pe care le primim la toate festivalurile din oraş: Spitalul de Urgenţă, Rapsozii Botoşanilor şi câteva talente locale care încă nu s-au afirmat“, a mărturisit Dan Chebac.


Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite