Sărbători în module şi pe la rude pentru sinistraţii din Dorohoi: Nicio familie nu va împodobi bradul de Crăciun în casă nouă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: În tabăra de sinistraţi sunt peste 100 de copii
Botoşani: În tabăra de sinistraţi sunt peste 100 de copii

Peste 300 de persoane, dintre care 107 copii, vor petrece sărbătorile de iarnă în tabăra de sinistraţi din cartierul Dumbrava Roşie. Restul vor întâmpina Noul An prin vecini şi la rude. Casele trebuiau finalizate până pe 15 decembrie dar firmele nu şi-au făcut treaba.

Sinistraţii din Dorohoi, cărora apele le-au luat tot în această vară, au aceeaşi soartă pe care au avut-o acum doi ani şi sinistraţii din Rădăuţi Prut care au desfăcut şampania la miezul nopţii în containere de plastic.

Vezi aici dimensiunile dezastrului din iulie 2010 de la Botoşani!

Guvernul şi-a bătut joc de peste 500 de suflete, lăsate pe drumuri de potop. Ministerul Dezvoltării nu a trimis materialele de construcţii pentru finalizarea celor 300 de locuinţe ridicate de stat iar sinistraţii nu se vor muta în casă nouă se sărbători.  47 de case nu au acoperiş şi nici geamuri. Mult, lucrările trebuie refăcute în majoritatea cazurilor întrucât au fost făcut de mântuială.

Termenul de predare al lucrărilor era 15 decembrie. La Dorohoi, mai este de lucru cel puţin două luni dacă vremea este bună, susţin autorităţile locale care vor să mute sinistraţii din tabără în saloane Spitalului de Neuropsihiatrie,care este dezafectat, dacă vremea se va înrăutăţi.

Citiţi mai multe, mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite