VIDEO Şapte persoane reţinute după descinderile pentru ţigări: Procurorii îi vor trimite astăzi la arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii vor ajunge în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă
Suspecţii vor ajunge în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă

Audierile maraton s-au încheiat în această dimineaţă. Suspecţii sunt acuzaţi de contrabandă cu ţigări şi aderare la grup intrafcţional organizat.   

18 de persoane au fost ridicate în urma celor 30 de percheziţii efectuate ieri în patru localităţi din judeţ dar numai şapte au primit mandate de reţinere după audierile de la sediul DIICOT Botoşani.

Vezi aici imagini de la descinderile de ieri! 

Suspecţii sunt acuzaţi că fac parte dintr-o grupare care a introdus ilegal în ţară în ultimele două luni peste 100.000 de pachete de ţigări din Republica Moldova, prejudiciind astfel statul cu peste 400.000 de lei. Printre reţinuţi se află şi cei patru tineri prinşi în flagrant transportând dinspre malul râului Prut 7500 de ţigări marca Plugarul.

„Pentru definitivarea cercetărilor, în perioada 07-08.12.2011 au fost efectuate un număr de 30 de percheziţii domiciliare în mai multe imobile aparţinând membrilor grupării, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate următoarele bunuri: cantitatea de 3000 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, 60 telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani în lei, unităţi PC şi diferite înscrisuri", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt IJPF Botoşani.

La acţiune, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul DIICOT - Biroul teritorial Botoşani au participat lucrători ai IJPF Botoşani, SCCO Botoşani, IJJ Botoşani, cu sprijinul structurilor de suport tehnic şi operativ din cadrul DGIPI.
Cercetările continuă în cauză în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a membrilor grupării.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite