Şapte cartiere din Botoşani vor putea scăpa de problemele dese cu furnizarea căldurii în apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte rețele din încălzirea centralizată la Botoşani, cuprinzând şapte carteire de locuințe, anume Textil, IUPS, Electro, Condacia, Miorița, Armonia și Marchian ar putea fi reabilitate anul acesta.

 Este vorba despre modernizarea a 15 puncte termice, achiziția unor electropompe de circulație, precum și racordarea a 21 de noi mari consumatori la rețeaua primară.

Un sistem de supraveghere, culegere date, transmisie, și comandă de la distanță, înlocuirea unui număr de 1416 contori de energie termică de tip mecanic, de la nivelul branșamentelor, cu unele noi și reabilitarea unui rezervor de păcură sunt de asemenea luate în calcul pentru noul proiect.

Valoarea totală a obiectivelor avute în vedere depășește 12 milioane de euro, iar, conform graficului dorit de Comisia Europeană, aplicația de finanțare trebuie elaborată și aprobată în termenul cel mai scurt.

Viitorul acestui proiect se discută luni la Bucureşti cu reprezentanţii Comisiei Europene și ai Ministerului Mediului. La întâlnire vor participa directorul societăţii botoşănene de termoficare şi conducerea Primăriei Botoşani. cu forurile de conducere botoșănene va avea loc săptămâna viitoare la București. Subiectul discuțiilor îl constituie extinderea finanțării din fonduri europene (în cea mai mare parte), pentru investiții suplimentare în încălzirea centralizată.

„Toate segmentele de lucrări au menirea să completeze modernizările făcute pe sursa de producție și pe rețelele de transport, astfel încât să asigure botoșănenilor un sistem de termoficare modernizat 100%. Botoșaniul este unul dintre puținele municipii din țară care se poate lăuda cu acest lucru", a declarat Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.   

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite