Săptămână plină de proteste la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea angajaţilor instituţiilor publice au ales forme „blânde“ de protest. Alte câteva sute de bugetari vor demonstra în faţa Prefecturii.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Bugetarii afiliaţi Cartelului Alfa au optat ca, începând de mâine, să facă fie grevă generală, fie japoneză. Tot în grevă japoneză vor fi şi angajaţii de la Urban Serv, cei ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Vor purta banderole la braţ, dar nu vor înceta lucrul şi salariaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cei ai teatrelor sau de la CEC. Pe fâşiile de pânză înfăşurate pe mâini va fi inscripţionat mesajul „Jos Guvernul“.

Cadrele didactice afiliate Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, ai Memorialului Ipoteşti şi ai muzeelor au anunţat că vor intra în grevă generală. În prima zi a lunii iunie aceştia vor forma un lanţ uman în jurul Prefecturii.

„La adunarea publică de pe 1 iunie de la Prefectură vor participa din partea Cartel Alfa peste 500 de membri sindicali. Deşi iniţial s-a dorit ca marţi să fie o pichetare, numărul mare de oameni ce au dorit să participe ne-a făcut să cerem autorizaţie pentru adunare publică. Aceasta va avea loc de la ora 10.00 la 12.00“, a declarat Marius Oroşanu, liderul judeţean al Cartel Alfa.

Elevii vor putea susţine proba de Bacalaureat

Greva generală din sistemul educaţional nu va afecta proba de Bacalaureat de mâine. Examenul se organizează în toate cele 25 de centre, iar pentru profesorii care vor protesta au fost pregătite rezerve. Aproximativ 300 de cadre didactice sunt aşteptate şi la acţiunea de protest de marţi din faţa Prefecturii Botoşani.

Doar o treime din activitatea medicală va fi asigurata în spitalele din judeţ, luni, între orele 9.00 şi 14.00. Cadrele medicale au decis să intre în greva de solidaritate, cu întreruperea lucrului. La începutul lunii iunie, în sistemul sanitar se preconizează o grevă generală pe termen nelimitat, care va începe fie pe 3, fie pe 4 iunie. Pentru aceasta au început să se strângă semnături.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite