Botoşani: Protest la Direcţia de Sănătate Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de cadre medicale de la toate compartimentele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani s-au adunat în această dimineaţă în holul instituţiei pentru a protesta 

Aproximativ 40 de cadre medicale de la toate compartimentele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani s-au adunat în această dimineaţă în holul instituţiei pentru a protesta  faţă de faptul că de trei luni nu au mai primit sporurile salariale prevăzute de lege.

Oamenii spun că este absurd să nu primească nici măcar sporul  de periculozitate, mai ales acum când în judeţ au fost confirmate zeci de cazuri de gripă porcină.Salariaţii DSP s-au arătat nemulţumiţi şi de faptul că vor fi obligaţi să-şi ia, începând cu această lună, concediu fără plată.  

Salarii înjumătăţite

Practic, fără sporturile salariale, angajaţii DSP şi-au primit salariile diminuate cu 500 de lei. Sporurile au fost suspendate în vară, în baza unei înţelegeri între sindicat şi conducerea Direcţiei de Sănătate, dar trebuiau plătite în  această lună. DSP a anunţat că nu mai are bani să achite sporurile, iar angajati ameninţă că vor continua protestele până vor ajunge în instanţă. „Salariile au scăzut la jumătate fără aceste sporuri şi trei luni am reuşit să supravieţuim. Lucrăm în laborator şi suntem expuşi la tot felul de riscuri. Vom continua să protestăm până când ne vom obţine drepturile“, a spus Gabriela Pitilie, asistent la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite