Botoşani: Nu se mai finanţează aeroportul de la Salcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Consiliul Judeţean a propus o colaborare pentru reabilitarea Aeroportului de la Salcea, omologii suceveni au refuzat oferta.

Aeroportul din Suceava ar putea fi modernizat de o firmă din Spania. Reprezentanţii Grupului Rayet le-au trimis o scrisoare celor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” prin care îi anunţă că intenţionează să îl concesioneze şi să-l modernizeze. Până la sfârşitul lunii, firma spaniolă urmează să-şi prezinte oficial oferta, incluzând contractul de concesionare, precum şi detalii privind modernizarea.

Dacă spaniolii vor ajunge la o înţelegere cu autorităţile din Suceava, modernizarea acestui aeroport ar reprezenta un imens beneficiu şi pentru botoşăneni, mai ales că e situat la doar 30 de kilometri de municipiul Botoşani. Distanţă rezonabilă, mai ales ţinând cont de faptul că şi aeroporturile din oraşele mari ale Europei se află la distanţe chiar mai mari de oraş.


Botoşaniul scos de la finanţare

“ Anul aceasta a fost în discuţie un eventual parteneriat între Suceava şi Botoşani dar din ultimele noastre informaţii se pare că autorităţile de la Suceava au luat-o pe cont propriu. Noi am cerut ca parteneriatul să conducă şi la modificarea denumirii aeroportului conform parteneriatului. Probabil că asta nu a fost admisibil din punctul lor de vedere. Noi nu am primit încă nici un răspuns oficial din partea autorităţilor sucevene cu privire la acest parteneriat.” a declarat Mihai Ţîbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Consiliul Judeţean Botoşani a finanţat în ultimii ani aeroportul din Salcea, cu câte 100.000 de lei pe an, însă instituţia şi-a retras contribuţia la începutul lui 2009, când autorităţile sucevene au refuzat să schimbe denumirea obiectivului în Aeroportul Suceava-Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite