S-a stins o stea a muzicii uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geanina Sandu
Geanina Sandu

Solistă a grupului „Altfel" din Dorohoi şi apreciată la nivel local dar şi naţional pentru vocea şi timbrul special, dar şi repertoriul dificil abordat, Geanina Sandu a fost un nume important în lumea muzicii uşoare.

De-a lungul celor 17 ani de carieră,artista a adunat în palamres zeci de premii la concursuri de gen organizate atât pe plan local cât şi internaţional. Absolventă a Şcolii Populare de Artă, secţia canto a profesorului Dorel Bidileac, Geanina Sandu a cântat alături de Ovi, botoşănenaul care a reprezentat România la Eurovison, dar şi de late nume sonore ale muzicii uşoare româneşti.

Prima recunoaştere a valorii sale a venit în anul 1994 când artista a urcat pe scena Festivalului"Mamaia" unde a primit premiul de popularitate cu o piesă pop-jazz compusă de Petrică Cojocaru. Comparată cu Celine Dion, Geanina Sandu avea visuri mari de viitor.

O boală crâncenă a răpus-o la sfârşitul lunii trecute după ani de suferinţă. „ A fost un om sensibil, cald şi bun care trebuia să trăiască într-un secol trecut unde aceste valori erau la mare preţ. A plecat prea repede la Ceruri să le cânte îngerilor", a spus Liviu Sandu, soţul artistei care a lăsat în urma sa multă durere şi o fetiţă pe care o vor alina doar cântecele pline de sensibilitate ale mamei sale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite