Rudele împuşcatei în Italia cer daune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Şutic a deschis un proces în Italia pentru a-i asigura fiului său pensie
Tiberiu Şutic a deschis un proces în Italia pentru a-i asigura fiului său pensie

Tiberiu, care a supravieţuit după ce a fost împuşcat alături de soţia sa, a deschis proces şi a solicitat punerea averii ucigaşului sub sechestru. Bărbatul vrea să-i asigure astfel o pensie fiului său.

La niciun an de la tragedia care i-a marcat destinul, Tiberiu Şutic (24 de ani) încearcă să-şi refacă viaţa. Rămas văduv, după ce soţia sa a fost împuşcată sub privirile sale şi a primit şi el un glonte în piept, tânărul este încă marcat. „Nu voi putea uita vreodată ce s-a întâmplat în acea zi. Pot încerca doar să-mi continui viaţa“, mărturişeşte Tiberiu Şutic.

Băiatul a rămas în grija bunicilor
Traumatizat este şi fiul lor, în vârstă acum de cinci ani. Rămas orfan de mamă, băieţelul este crescut de bunici, care încearcă să-l ajute să uite coşmarul la care a fost martor. Pentru el familia luptă în instanţă, pentru a-i asigura o pensie alimentară din partea statului italian, mai ales că minorul şi părinţii acestuia erau rezidenţi în Italia.


„Eu aveam un contract de muncă în Italia şi eram rezident la fel ca şi familia mea. Mi se pare normal să primească şi fiul meu un ajutor din partea autorităţilor italiene, mai ales că tragedia a avut loc pe teritoriul statului lor“,
a spus Tiberiu Şutic. Italianul Giacomo Attolini a fost acuzat de tentativă de viol şi omor calificat, după ce a executat-o în plină stradă pe Andreea Şutic şi urma să-şi petreacă toată viaţa după gratii. Acesta este şi motivul pentru care italianul de 49 de ani s-a sinucis. Între timp, procesul civil continuă în Italia. Avocaţii lui Tiberiu Şutic încearcă să obţină despăgubiri prin punerea sub sechestru a întregii averi a ucigaşului italian.

Tragedia familiei Şutic s-a petrecut în plină stradă, sub ochii fiului lor

La sfârşitul lunii martie 2009, Giacomo Attolini, patronul unei pizzerii din Verona, unde lucra Andreea Şutic, a încercat să o violeze pe botoşăneancă. De teamă să nu fie denunţat, italianul i-a atras pe cei doi într-un bar pentru a-i convinge să renunţe la plângere. La ieşire din bar, italianul a împuşcat-o în cap pe Andreea Şutic de la mai puţin de doi metri, iar pe soţul ei în piept. Tânăra a murit la spital după câteva ore. Soţul ei a avut noroc  de cardurile de credit ţinute în buzunarul de la piept care au făcut ca glontele să ricoşeze. Execuţia celor doi români a avut loc sub ochii băieţelului lor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite