Botoşani: Roţi schimbate cu programare la atelierele de vulcanizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Roţi schimbate cu programare la atelierele de vulcanizare
Botoşani: Roţi schimbate cu programare la atelierele de vulcanizare

Speriaţi de prima zăpadă, şoferii se grăbesc să cumpere antigel şi anvelope de iarnă

Din cauza numărului mare de clienţi, service-urile şi magazinele de piese auto au făcut liste de aşteptare. Şoferii caută în special anvelopele second-hand, care sunt mult mai ieftine.

Vulcanizările au dat lovitura în prima zi de ninsoare. Numai în ultimele 24 de ore, peste 1.000 de şoferi au intrat în cele 20 de vulcanizări din oraş pentru a-şi echipa maşinile pentru iarnă. Într-o singură zi, administratorii centrelor au făcut vânzări cât pentru o lună. Pentru a face faţă solicitărilor, vulcanizările fac liste de programări. „În trei ore, au intrat aproape 80 de clienţi. Toţi căutau cauciucuri de iarnă pentru maşini fiindcă s-au speriat de ninsoare. Am fost nevoiţi să-i trimitem la alte vulcanizări sau să le cerem să revină mai târziu, că nu reuşeam să facem faţă“, a declarat Viorel Badiu, administratorul unui atelier de vulcanizare.


Anvelopele la mâna a doua, cele mai căutate


Mulţi şoferi s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a fi siguri că-şi vor putea echipa autovehiculele. Majoritatea sunt şoferi de TIR, angajaţi ai instituţiilor publice sau taximetrişti, care fac drumuri lungi şi au nevoie ca maşinile să fie echipate corespunzător. „Lucrez la o firmă de construcţii şi fac drumuri dese în ţară. Nu am de ales. Trebuie să-mi schimb cauciucurile pentru că nu vreau să am probleme la drum“, a spus Gigă Daniliuc, şofer de TIR.


Preţul unei anvelope noi variază între 150 şi 250 de lei în funcţie de modelul maşinii, iar manopera ajunge la 80 de lei. „Depinde de maşină. Pentru montarea şi echilibrarea roţilor cerem între 50 şi 80 de lei. La cauciucurile noi oferim o reducere de 15%“, a declarat Ionel Ciubotaru, patronul unei firme cu profil auto.


La mare căutare sunt în acest an cauciucurile la mâna a doua. Şoferii caută anvelopele second-hand fiindcă nu sunt dispuşi să cheltuie foarte mult pentru maşini. Preţurile cauciucurilor uzate variază între 50 şi 100 de lei. „Am dat pe Dacie 4.000 de lei. Nu merită să investesc acum 1.000 de lei pentru anvelope noi, mai ales că nu circul prea des. Sunt uzate, dar ies cu ele din iarnă. M-a costat 200 de lei cu tot cu manoperă“, a spus Valerian Honceru, şofer.


Prima ninsoare a făcut deja două victime. În ultimele 24 de ore au avut loc patru accidente rutiere din cauza zăpezii. Miercuri, un Opel neechipat cu anvelope de iarnă a intrat într-un copac de pe marginea drumului, la intrarea în localitatea Roma. Şoferul şi soţia sa au fost scoşi din maşină de echipele de descarcerare.


Alte accidente
cu maşini neechipate


Tot ieri au avut loc trei accidente uşoare în municipiu fiindcă niciuna dintre maşinile implicate nu era echipată de iarnă.
Le atragem atenţia şoferilor să-şi echipeze maşinile şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic. Se circulă mai greu din cauza poleiului“, a declarat Gabriel Aţurcăniţei, agent şef la Poliţia Rutieră Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite