Romii şi-au ales şefii pe porecle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile desfăşurate duminică pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei municipale a Partidei Romilor Pro Europa au avut specificul lor. Astfel, pe buletinele de vot, pe lângă numele, studiile şi locurile de muncă, s-au trecut şi poreclele celor patru candidaţi. Membrii etniei au avut astfel de ales între Jupiter Borcoi - „Saucă", Mariana Borcoi „Mia", Gheorghe Dibu „Troienică" şi Preda Romita „Romiţă".

Liderii judeţeni ai formaţiei spun că trecerea poreclelor pe buletine a avut darul de a-i ajuta pe participanţii la şedinţă să identifice persoanele înscrise în cursa pentru şefia filialei. „Noi am pus acolo cum îi ştie lumea, ca să fie mai uşor votul", a declarat Cătălin Lupu, secretarul judeţean de la Partida Romilor. Până la urmă învingător a ieşi „Saucă", singurul candidat cu studii superioare, el fiind profesor şi expert local pentru romi. Acesta a adunat 146 de voturi dintr-un total de 227.

Final cu fotografie

Cele mai puţine voturi, 10, le-a avut „Romiţă", care stă şi cel mai prost cu studiile, având absolvite numai opt clase. Scrutinul a durat trei ore şi jumătate şi în ciuda mizeriei lăsate de delegaţi, liderii etniei susţin că totul s-a desfăşurat civilizat. „N-au fost incidente, la urmă şi-au făcut chiar şi fotografie de grup", a afirmat Gheorghe Borcoi, preşedintele filialei judeţene a Partidei Romilor Pro Europa. Acesta a explicat că alegerile s-au desfăşurat în fosta sală de Consiliu Local a Primăriei deoarece sediul formaţiunii de lângă Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu" ar fi neîncăpător pentru un asemenea eveniment.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite