Rezerve proprii cu internet şi televizor pentru mame la Maternitatea Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

3,2 milioane de euro de la Banca Europeană cheltuie spitalul pentru confortul mamelor şi bebeluşilor.

50 de rezerve de cinci stele vor înlocui actualele secţii de obstretică şi neonatologie de la Maternitatea Botoşani. Camere cu o suprafaţă de minim 10 m.p vor conţine grup sanitar propriu dotat şi cu duşuri, două paturi pentru mamă şi copil, televizor, reţea de internet , mobilier pentru igiena copilului dar şi alte accesorii necesare celor doi pe timpul şederii în spital.

Investiţia se ridică la 3,2 milioane de euro, bani obţinuţi de la Banca Europeană, prrintr-un proiect aprobat acum doi ani. „ De aceste fonduri mai beneficiază doar 18 spitale de obstretică din ţară. Banii sunt destinaţi reabilităţii şi modernizării unităţii la standardele europene", a explicat dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani.

Lucrările vor începe, cel mai probabil, pe 31 mai şi vor dura un an.  Una din cele mai cunoscute firme locale de construcţii din oraş a câştigat licitaţia şi va realiza lucrarea.  Mamele şi pruncii lor vor fi mutaţi pe secţii superioare ale spitalui în tot acest timp. „Nu va mai trebuie să plimbăm copiii de pe secţii când trebuie alăptaţi ci vor fi permanent alături de mame.  Vrem să oferim intimitate şi condiţii europene mamelor şi pruncilor lor", a mai spus directorul spitalului.

Construirea acestor rezerve este şi o condiţie pentru acreditarea Maternităţii Botoşani în anul 2014.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite