Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zilei: 15 miliarde cheltuite degeaba pe urgente de lux. Centrul de Primire a Urgentelor, realizat la standarde europene, cu 1,5 milioane de lei, va functiona o perioada de timp ca o simpla camera de garda. Potrivit unei adrese trimise de Ministerul Sanatatii, centrul nu va primi nici anul viitor statutul pentru care a fost construit, dar nici finantare.

Motivul pentru care centrul va functiona in continuare ca o simpla camera de garda este ca bugetul care va fi alocat Ministerului Sanatatii pe anul viitor este mai mic cu 2,2%. Asta va impiedica orice cheltuiala  suplimentara in sistemul sanitar. In acest context, solicitarile facute de Spitalul de Copii si Spitalul Municipal Dorohoi privind alocarea de fonduri si acreditarea acestor centre pentru functionare au fost respinse.

Detalii în Evenimentul de Botoşani

Poliţist prins băut la volan

Actualitate

Ajutorul şefului Postului de Poliţie Dimăcheni a ajuns în atenţia anchetatorilor, după ce s-a urcat băut la volan. Potrivit anchetei interne a superiorilor, agentul Flavius M., absolvent al Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina în 2007, a ieşit duminică dimineaţă din serviciul de pază al secţiei de votare, urmând să asigure intervenţia în caz de eveniment. Pe înserate, s-a contrat în faţa unei secţii de votare cu un membru al unui partid politic. Simţind că omul legii emană un miros puternic de alcool, bărbatul l-a sunat pe un ziarist anunţându-l că poliţistul conduce băut. Reprezentantul mass media a sesizat apoi situaţia la 112. Agentul Flavius M. a fost testat cu etilotestul de către colegii de la Poliţia Rutieră Dorohoi sosiţi la faţa locului, rezultatul arătând o alcoolemie de 0,52 miligrame/litru în aerul expirat.

Mai multe citiţi în Monitorul de Botoşani

Ministerul Sanatatii nu va finanta nici anul viitor Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii

Ministerul Sanatatii nu va finanta nici anul viitor Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii, dar nici pe cel infiintat la Spitalul municipal Dorohoi. Directia de Sanatate Publica a primit o adresa de la minister prin care se arata ca bugetul care va fi alocat Ministerului Sănătăţii pe anul viitor este mai mic cu 2,2%, iar acest fapt nu permite cheltuieli suplimentare. In acest context, CPU de la Spitalul de Copii va functiona cu statut de camera de garda, iar finantarea va fi facuta din bugetul propriu al spitalului, respectiv prin serviciile decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

 Amănunte pe botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite