Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale
Ziare locale

Cele mai importante ştiri ale zilei

Primar găsit turnător la Securitate

Primarul comunei Suliţa a pierdut procesul cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul a vizat verdictul de colaborare cu fosta poliţie politică dat anul trecut, în cazul lui Costinel Ciubotariu, la solicitarea lui Florin Ţurcanu, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL. Potrivit documentului de la Bucureşti, actualul primar ar fi trimis 16 note informative, sub numele de cod Marinescu, în perioada 1984-1988, când lucra la Şcoala Suliţa. În baza acestor informaţii Securitatea ar fi obţinut date legate de starea de spirit a cadrelor didactice şi poziţia lor faţă de politica partidului.

Citiţi articolul complet în Monitorul de Botoşani

Salariile profesorilor, tăiate după placul directorilor

Directorii unităţilor şcolare au decis, fiecare la nivelul unităţii pe care o conduce‚ nivelul salariilor acordate pentru luna noiembrie. Inspectoratul Şcolar nu s-a implicat în clarificarea situaţiei privind procentul de diminuare a lefurilor angajaţilor din învăţământ. Reducerea salariala pentru luna trecută a fost aplicată diferentiat în învăţământul botoşănean. În aceasta perioadă. angajaţii din sistemul educational vor primi lichidarea pe luna trecută.

Mai multe amănunte puteţi citi în Evenimentul de Botoşani

Funcţia de şef al Poliţiei de frontieră, scoasă la concurs pe 23 decembrie

După câteva luni de la destituirea din funcţie a şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, comisarul şef Constantin Cârcu, scaunul este scos la concurs. Examenul va avea loc pe 23 decembrie, însă termenul limită de depunere a dosarelor este de 11 noiembrie. Comisarul Constantin Cojocaru, aflat în momentul de faţă la comandă, pare să nu intenţioneze să candideze pentru funcţie.

Mai multe detalii pe www.botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite