Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Bătrâni umiliţi pentru pensii


Sute de pensionari s-au înghesuit ieri, la CEC, pentru a-şi încasa banii. Bătrânii s-au aşezat la rând în faţa băncii, încă de la ora 07.00, în condiţiile în care ghişeele se deschideau la 08.30. Odată ajunşi în sediul din Piaţa Revoluţiei, botoşănenii au aflat că au la dispoziţie mai puţine ghişee decât de obicei, unitatea fiind prinsă într-un program de modernizare. Întrucât purtătorul de cuvânt din cadrul CEC era în concediu, instituţia nu a formulat un punct de vedere oficial. Neoficial, funcţionarii de la ghişee dădeau vina pe vârstnici pentru aglomeraţia creată, susţinând că situaţia ar fi cu totul alta dacă aceştia nu s-ar grăbi să-şi ia banii din prima zi de plată a pensiilor.
 Mai multe, citiţi în Monitorul de Botoşani

Fără apă din cauza conflictului dintre asociaţii şi Termica

În ciuda sutelor de cereri venite din partea populaţiei, prin care solicită companiei care furnizează agent termic să încheie convenţiile individuale, asociaţiile de proprietari refuză să semneze acordul de colaborare cu Termica. Programul de remont s-a terminat în aceasta săptămână, însă botoşănenii nu primesc apă caldă tocmai din pricina acestui conflict.

Asociaţiile de proprietari nu vor să semneze contractul de furnizare a energiei termice cu SC Termica SA, iar victime au căzut botoşănenii.  Aceştia nu pot beneficia de apă caldă în această perioadă din cauza neînţelegerilor dintre cele două părţi. Deşi Termica a finalizat procesul de remont, botoşănenii racordaşi la sistemul centralizat de încălzire nu primesc încă apă caldă. O singură asociaţie de proprietari a semnat contractul cu furnizorul de energie termică.

Amănunte în Evenimentul de Botoşani

Contractul E.ON-ului cu consumatorii, modificat de ANRE

Moldova şi E.ON Gaz, nu au fost trecute cu vederea de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Autoritatea a aprobat un nou proiect de contract cadru de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale. Comisia de control, numită prin ordin al prefectului Cristian Roman, în luna iulie, a constatat o serie de inadvertenţe pe care le cuprind actualele contracte. O neregulă comună constatată atât la E.ON Gaz, cât şi la E.ON Moldova este cea legată de redactarea contractelor încheiate cu consumatorii casnici. Comisia de control a constatat că aceste contracte nu sunt coroborate cu predeverile legislaţiei privind protecţia consumatorilor şi că nu există clauze privind drepturile acestora. Noul proiect de contract cuprinde un capitol care face referire expres la obligaţiile şi drepturile consumatorilor casnici.

Detalii în Jurnalul de Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite