Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Astăzi în presa locală puteţi citi despre ce sancţiuni au primit profesorii care au venit beţi la ore, despre criza ce a lovit Tribunalul Botoşani şi despre reclamaţiile venite la Protecţia Copilului. 

Profesori sanctionati pentru ca au venit beti la ore
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a atentionat directorii de scoli sa nu mai tolereze cazurile in care cadre didactice se prezinta in salile de clasa in stare de ebrietate. Deocamdata reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean nu au o imagine exacta a unor cazurilor de acest fel. Doar acolo unde parintii si elevii au venit cu sesizari la Inspectorat  au ajuns la urechile sefilor din invatamant gravele abateri de acest gen. „Legea nu permite eliminarea acestora din sistem, atat timp cat medicii dau certificate medicale asa cum le dau”, declara, ieri, inspectorul general al ISJ Botosani.

Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
...........
Jocul copiilor cu focul a provocat pagube de sute de mii de lei
Din cauza pagubelor materiale insemnate ale incendiilor provocate de copii in prima parte a anului, pompierii botosaneni au organizat ieri o campanie de amploare cu peste 500 de elevi in care le-au prezentat acestora pericolul jocului cu focul. „Desi copiii sunt in vacanta, personalul Compartimentului Pregatirea Populatiei din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta «Nicolae Iorga» al Judetului Botosani continua activitatile de informare din cadrul in campaniei «O casa sigura, o viata-n plus – respectati masurile de prevenire».
Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
.............
Tribunalul nu mai are bani pentru plata avocatilor din oficiu
Tribunalul Botosani a epuizat fondurile necesare platii avocatilor din oficiu, astfel incit inregistreaza datorii fata de acestia inca din luna mai. Potrivit vicepresedintelui Tribunalului, Adrian Toporascu, cheltuielile lunare pentru plata asistentei juridice gratuite in dosarele penale si civile se ridica, in medie, la 50.000 de lei. Deconturile se fac in fiecare luna, pe baza delegatiei de reprezentare inaintata de avocati.
Sursă: www.botosaninews.ro
............
Botoşănenii înroşesc Telefonul Copilului! Copiii vor la şcoală, părinţii sunt nepăsători
Dacă adulţii au arătat în diverse ocazii că îşi revendică greu drepturile, micuţii botoşăneni ştiu ce au de făcut când au probleme şi nu ezită să îşi caute dreptatea sau să ceară ajutor. Dovadă este Telefonul Copilului, unde majoritatea micuţilor botoşăneni au sunat pentru a-şi reclama părinţii că nu sunt lăsaţi la şcoală.
Este vorba despre o organizaţie non-guvernamentală, care activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, unde minorii pot să apeleze ori de câte ori au nevoie. Orice copil care simte că îi sunt încălcate drepturile sau are nevoie de ajutor apelează numărul unic 116 111 şi organizaţia încearcă într-un fel sau altul să îl ajute.
Sursă: www.jurnaluldebotosani.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite