Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi în presa locală puteţi citi despre schimbarea directorilor de  şcoli, despre situaţia critică de la Direcţia de Sănătate Publică şi despre cum văd sindicatele rezolvarea problemelor ce apar în fiecare an la examenul de bacalaureat.

Schimbarea directorilor de şcoli se va face după evaluare
Din nou, supărare la sindicate din cauza schimbărilor preconizate la conducerile unor unităţi de învăţământ. Schimbări de directori tot vor fi, au anunţat conducerile filialelor judeţene ale partidelor aflate la guvernare, fiind vizaţi acei directori cu delegaţie, nu şi cei care au trecut printr-un concurs pentru posturile pe care se află acum. Cu toată supărarea sindicatelor, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că schimbări vor avea loc acolo unde au fost probleme de management, înlocuirile de directori făcându-se doar în interesul şcolii.
Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
..........
Producătorii fără înregistrare vor fi scoşi din pieţe
Micii producători le creează dificultăţi lucrătorilor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani. Este vorba despre acele persoane fizice care şi-au depus cererile pentru emiterea înregistrării sanitar-veterinare, însă nu s-au mai prezentat pentru ridicarea acestora. Faptul că Ordinul 13, privind vânzarea produselor realizate de micii producători, nu specifică o perioadă în care aceştia se pot înregistra şi, cu atât mai mult, nu sunt prevăzute nici amenzi pentru cei care comercializează produse fără a deţine acel act eliberat de DSVSA Botoşani, i-a determinat pe producătorii individuali să se eschiveze de la alinierea la normele europene.
Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
...............
Salariile mici ale profesorilor întreţin frauda
Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) consideră că mărirea salariilor la profesori ar elimina şpaga la BAC. „Un nivel de salarizare adecvat ar fi putut fi o garanţie că examenul de bacalaureat se va desfăşura în totalitate corect. Aşa, există posibilitatea apariţiei unei situaţii care să afecteze imaginea de ansamblu a bacalaureatului”, a declarat Liviu Axinte, lider al LSI.
Sursă: www.jurnaluldebotosani.ro
.......................
Direcţia de Sănătate Publică din Botoşani nu mai are bani pentru salarii pe ultimul trimestru
Bugetul institutiei a fost descoperit după ce au fost plătite nişte sporuri câştigate în instanţă de angajaţi. Oficialii Ministerului Sănătăţii au atras atenţia conducerii DSP să găsească soluţii pentru ieşirea din situaţie, în caz contrar să recurgă la disponibilizări.
Sursă: www.botosaninews.ro 
 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite