Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zilei

Ameninţări înainte de bacalaureat


Apropierea examenului de bacalaureat stârneşte un val de îngrijorare în rândul elevilor care mizau pe copiat. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine chiar că elevii mai puţin silitori, în starea lor de îngrijorare sunt manipulaţi de acele cadre didactice care simt că pierd câştigurile cu care s-au învăţat în ultimii ani. Ada Macovei declara ieri că nu este impresionată de ameninţările la adresa sa, postate în ultimele zile pe site-uri, fiind convinsă că aceste manifestari ale unor elevi au în spate impulsul acelor cadre didactice  care ar fi vrut să păstreze „afacerea bacalaureatului”.


 Mai multe amănunte pe www.evenimentuldebotosani.ro


 
Finanţele au de încasat 254,5 milioane lei de la firmele botoşănene


Jumatate dintre datorii aparţin firmelor din Top 10 debitori la bugetul consolidat al statului. Apa Grup şi Termica continuă să fie lideri incontestabili ai acestui top. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani are de încasat 254,5 milioane de lei vechi de la firmele din judeţ. La nivel de administraţii financiare, cea care are de recuperat cele mai mari creanţe este Administraţia Contribuabililor Mijlocii, care înregistrează un volum al arieratelor de 121,1 milioane lei. Aceasta este urmată de Administraţia Finanţelor Publice (AFP) a Municipiului Botoşani, cu un volum al debitelor de încasat de 103,8 milioane lei. Apoi AFP Dorohoi are un volum de recuperat de 12,6 milioane lei,  AFP Saveni face parte din top cu 6,1 milioane lei, AFP Truşeşti 3,8 milioane lei, AFP Flămânzi - 3,7 milioane lei, AFP Darabani - 1,8 milioane lei, iar AFP Suliţa - 1,1 milioane lei.

 Mai multe detalii pe www.evenimentuldebotosani.ro

I-a explodat butelia între picioare


Aurelian Gheorghiţă, de 72 de ani, din satul Ionăşeni, comuna Vârfu Câmpului, a luat buteliile şi a plecat la o staţie peco pentru a le încărca. De aici, el a ajuns direct pe patul de spital, după ce una din butelii a explodat imediat ce a fost încărcată. La faţa locului a ajuns imediat o echipă de poliţişti, iar în urma cercetărilor efectuate, aceştia au stabilit că gestionara de serviciu a încărcat cu gaz prima butelie şi i-a înmânat-o bărbatului, care a dus-o în căruţă. În acest interval de timp, gestionara a încărcat şi cea de-a doua butelie, pe care victima a aşezat-o la picioare, iar în scurt timp ea a explodat.


Aflaţi mai multe amănunte în www.jurnaluldebotosani.ro

Agricultura salvată de ploi


Ploile din ultima perioadă au salvat culturile agricole de pe raza judeţului, după ce acestea au fost la un pas de a fi calamitate în totalitate. Potrivit conducerii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Botoşani, pericolul de secetă a trecut deocamdată, iar pierderile care s-ar putea înregistra sunt estimate la un procent de 10% din producţie.


Detalii pe www.jurnaluldebotosani.ro

Medicii şcolari vor fi transferaţi către autorităţile locale, însă nu se ştie dacă şi aparatura medicală


Medicii scolari vor fi transferaţi catre autoritatile locale, însă legea nu face nicio referire la apartura medicală din dotare. Pentru a putea lămuri şi acest aspect, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au cerut informaţii printr-o adresă trimisă către Ministerul Sănătăţii.


 Mai multe detalii pe www.botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite