Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zilei.

100 de milioane de euro aduşi de vânt 


Investiţia în parcul eolian de la Suliţa va atrage 100 milioane de euro. Primăria Suliţa va bifa asfaltarea a patru kilometri de drum comunal, acesta fiind principalul beneficiu, după atragerea investiţiei. La Suliţa vor câştiga bani după cum suflă vântul o firma din Bucureşti şi una din Spania. Un alt parc eolian va fi montat la Tudora, de către o firmă din Cluj.

Mai multe detalii în Evenimentul de Botoşani

9 iunie, ultima zi pentru subvenţia la hectar

Azi este ultima zi în care agricultorii botoşăneni mai pot depune cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pentru a obţine subvenţia la hectar. Fermierii care au solicitat acest sprijin financiar în perioada 15 mai - 9 iunie vor fi penalizati cu 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Mai multe detalii găsiţi în Jurnalul de Botoşani

Teoretic, creşte numărul pensionarilor care vor primi medicamente cu preţ redus

Pensionarii cu venituri de până la 700 de lei lunar vor trebuie să se prezinte la medicul de familie cu un cupon de pensie pentru a beneficia de medicamente compensate în proporţie de 90%, începând de la 1 iulie. Rodica Huţuleac, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani, a declarat că medicii de familie vor acorda reţete compensate în proporţie de 90% pensionarilor care au venituri sub 700 lei după ce aceştia vor prezenta cuponul de pensie şi vor da o declaraţie pe propria răspundere că nu au alte venituri în afară de pensie.

Citeşte articolul complet în Evenimentul de Botoşani

Amenzi pentru gunoaie

Controalele tematice efectuate în ultima perioadă de comisarii de mediu au dus la aplicarea de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.500 de lei. Doi agenţi economici, care activează în domeniul construcţiilor, s-au ales cu câte o amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru depozitarea deşeurilor în locuri nepermise. Cu o amendă în valoare de 500 de lei s-a ales şi o societate comercială care deţine o exploataţie de pietriş şi nisip, sancţiunea fiind aplicată pentru lipsa registrului de control.

Citeşte articolul complet în Jurnalul de Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite