Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zielei:  Magistraţi umpluţi de bani cu legi speciale. O parte din magistraţi nu au putut renunţa la justiţie odată cu pensionarea, hotărând să-şi continue activitatea ca avocaţi.

Astfel, la nivelul Baroului Botoşani se înregistrează şapte cazuri de acest fel, printre membri regăsindu-se Gheorghe Gavril, fost preşedinte al Tribunalului, Constantin Roman, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal, Gheorghe Şuhan, fost procuror adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie, şi Olimpia Samoilă, fost preşedinte al Judecătoriei Botoşani.

Pe lângă onorarii, fiecare dintre ei primeşte lunar o pensie de aproximativ 8.000 de lei. „Pensia lunară încasată de unii dintre foştii magistraţi este mai mare decât veniturile realizate de unii avocaţi într-un an. Ar trebui să se mulţumească cu aceşti bani”, a declarat un avocat din barou. Unii avocaţi susţin că foştii magistraţi le-ar face concurenţă neloială prin influenţa pe care o au în rândul magistraţilor care profesează la instanţele din judeţ.
Amănunte în Monitorul de Botoşani

Se coace un protest la Transfuzii Sanguine
Angajatii Centrului de Transfuzii Sanguine vor sa dea in judecata conducerea institutiei, nemultumiti ca din luna octombrie nu mai primesc sporurile prevazute de lege.
 
Cadrele medicale care lucreaza in centru spun ca prin suspendarea sporurilor salariile le-au fost diminuate pana la 45%. Luand in calcul ca personalul din unitate trebuie sa intre de luna aceasta si in concediu fara plata fortat, un angajat ar urma sa plece acasa cu un salariu in mana de maxim 5.000-6.000 de lei. Asta in conditiile in care, spun ei, desfasoara activitatea in conditii de risc.
 
Citiţi mai multe în Evenimentul de Botoşani

Angajatii DGASPC intre ciocan si nicovala
In ciuda faptului ca reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa au lansat deja un semnal de alarma impotriva abuzului legalizat de altfel la care sunt supusi angajatii din sistemul bugetar prin conediul de 10 zile fara plata, unii dintre acesti angajati nu prea au avut de ales.

Este vorba despre cei aproape 1.200 de salariati din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a caror sindicat este afiliat la Cartel Alfa, si care au semnat deja pentru 3 zile libere in noiembrie, respectiv 4 in decembrie.
Potrivit sindicalistului Marius Orosanu, practic acest act normativ prevede o serie de masuri prin care este acordat acest concediu fara plata. Una dintre aceste prevederi presupune ca salariatii si angajatorul sa cada de comun acord pentru stabilirea modului in care vor fi efectuate diminuarile salariale de 15,% pentru o luna de zile. Totodata, se poate ajunge la o intelegere prin discutii intre liderii sindicali si conducerea institutiei in acest sens.
Detalii pe martorincomod.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite