Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zilei: Munca fara bani in loc de concediu fara plata. Concediu fara plata fortat pentru toti bugetarii se transforma in buna parte la Botosani in munca fara salariu. in multe institutii angajatii vin la serviciu chiar si in zilele de asa-zisa vacanta.  

Sefii institutiilor au negociat cu sindicalistii si au ajuns la diverse solutii de compromis pentru ca reducerea cheltuielilor bugetare sa atinga pragul prevazut de lege. Conducerilor institutiilor subordonate Consiliului Judetean li s-a transmis sa isi faca graficul si sa se incadreze in prevederile legii. La Directia General de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) directorul a semnat ieri primele cereri de concediu fara plata.
 
Concediul fara plata facut la locul de munca
Primarul Catalin Flutur si viceprimarii isi vor face petrece concediul fara plata la serviciu.
„Eu si viceprimarii am hotarat sa ne luam 10 zile fara plata, nu sapte zile, dar vom veni la munca, pentru ca avem foarte multe lucruri de facut”, primar Catalin Flutur. Acesta a recomandat si celorlalti demnitari sa procedeze la fel. „Senatorii PSD si PNL si-au luat zilele de concediu fara plata si au plecat. Cred ca ar fi trebuit sa vina la munca. Romanii le pot asigura concediu permanent daca vor spune da la referendum”, a mai precizat Flutur.

 Detalii în Evenimentul de Botoşani

Simbata, crestinii marcheaza Lasata secului, iar duminica incep postul Craciunului
Credinciosii ortodocsi sarbatoresc, simbata, 14 noiembrie, Lasatului Secului de Craciun. De a doua zi, adica de duminica va incepe Postul Craciunului, care va dura sase saptamani (15 noiembrie-24 decembrie). Lasatul Secului, sarbatoarea nocturna ce deschide Postul Craciunului este ultima zi in care se mai poate manca din belsug, inaintea celor 40 de zile de asteptare si pregatire spirituala pentru praznicul Nasterii Domnului
Mai multe, citiţi pe botosaninews.ro

“Saptamina cartofului donat”
In perioada 1-7 noiembrie 2009, in scolile si liceele din judetul Botosani s-au derulat activitati umanitare si de voluntariat in cadrul campaniei “Saptamina cartofului donat”.
Actiunea a fost lansata ca urmare a parteneriatului dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Asociatia “Children’s High Level Group”.
La activitatile care au vizat in primul rand colectarea de cartofi si donarea lor copiilor si familiilor aflate in dificultate au participat 5.000 de voluntari, fiind colectata cantitatea de 6.000 kg de cartofi, 31 de ulei, peste 10 kg de fructe si diverse alte alimente.
Printre beneficiari s-au numarat copiii din centrele de plasament, batranii aflati in caminele speciale, familii aflate in dificultate, pacientii unui spital comunal, asistati social si elevi din invatamantul special.
Amănunte pe martorincomod.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite