Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zilei

Patronul Apetrans a ajuns la închisoare
Condamnat la trei ani şi patru luni închisoare cu executare pentru înşelăciune, patronul societăţii Apetrans SRL se află de sâmbătă în Penitenciarul Botoşani. Imediat ce a aflat decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Petru Apetrei s-a prezentat la Poliţie şi s-a pus la dispoziţia autorităţilor. Conform procedurilor, el a fost condus la Penitenciarul Botoşani, unde îşi va executa pedeapsa. „În prezent el se află în perioada de carantină şi evaluare, după care i se va stabili regimul de executare a pedepsei”, a precizat ieri inspectorul principal Iulian Dărângă, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului.

Având în vedere că nu e vorba de o infracţiune cu violenţă, Petru Apetrei ar putea beneficia de un regim mai lejer, de exemplu semideschis, care oferă persoanelor private de libertate posibilitatea de a se deplasa neînsoţite în zone din interiorul locului de deţinere stabilite prin regulamentul de ordine interioară şi de a-şi organiza timpul liber avut la dispoziţie.
Detalii în Monitorul de Botoşani

Concursurile de directori de scoli, blocate in continuare

Directorii unitatilor scolare si inspectorii scolari numiti cu delegatie pot sta linistiti in privinta functiilor lor. Conform statului didactic cei numiti in interesul invatamantului ocupa posturile pana la organizarea unui concurs, dar nu mai tarziu de 31 august. Pana la finalul lunii august a anului viitor mai este cale lunga iar concursurile pentru ocuparea functiilor de directori de scoli si inspectori sunt tot blocate.
 
Mai multe citiţi în Evenimentul de Botoşani

Fostele regii, faliment cu piloşi şi politruci

Termoficare cu pensionar şi expeditor internaţional. De toate pentru toţi, asta are în consiliul de administraţie societatea de termoficare a municipiului Botoşani. Şapte persoane, dintre care doar despre două se poate spune că sînt specialiste în domeniu, formează consiliul de administraţie al SC Termica SA. Deşi cel puţin teoretic sînt străini de încălzirea centralizată, aceştia adoptă hotărîri esenţiale pentru unitate şi implicit pentru zecile de mii de botoşăneni racordaţi încă la acest sistem. Printre altele, în CA se adoptă bugetul, bilanţul contabil şi proiectele de investiţie.
Amănunte pe martorincomod.ro

Absolvent de “Ştefan Gheorghiu”, expeditor internaţional, pensionar, agricultor, aceştia sînt doar cîţiva dintre cei care conduc societăţile din administraţia publică botoşăneană. De o importanţă strategică pentru municipiu şi judeţ, ele au încăput în mare parte pe mîna unor politruci care nu prea au nici o legătură cu activitatea desfăşurată acolo.
 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite