Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Astăzi în presa locală puteţi citi despre problemele din sistemul sanitar începând de la conflictul dintre Casa de Asigurări de Sănătate şi farmacii şi până la bolile care apar în această perioadă. 

Internarile facute in spitale, verificate de Casa de Asigurari de Sanatate
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate va verifica toate internarile care vor fi facute in spitalele din judet. Rodica Hutuleac, presedinta CJAS, a declarat ca spitalele din judetul Botosani vor avea contracte foarte mari si de aceea se vor impune astfel de verificari. La ultima rectificare bugetara pe sanatate, judetul Botosani a primit 410 miliarde lei vechi.
Sursă: www.botosaninews.ro
.........
Schizofrenia loveste in tot mai multi intelectuali
Zeci, poate sute de intelectuali botosaneni sufera de schizofrenie. Profesori, medici, functionari publici, preoti, dar si muzicieni sunt doar o parte din categoriile de intelectuali afectati de aceasta boala psihica destul de grava. „Atunci cand aceste persoane iau tratamentul normal, fara intrerupere, intelectul nu este afectat. Vorbesti cu persoana respectiva fara sa iti dai seama ca ai in fata un schizofrenic”, a declarat medicul Nicolae Vlad, directorul Spitalului de Psihiatrie.
Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
.........
Farmacii amenintate cu rezilierea contractelor
Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate au anuntat ca vor rezilia contractele acelor farmacii care refuza sa elibereze medicamente in sistem gratuit si compensat. Anuntul a fost facut de Rodica Hutuleac, presedinta CJAS, dupa ce a primit semnale de la mai multi asigurati precum ca o parte din farmacii refuza sa elibereze medicamente in acest sistem. „Vom merge in control si vom rezilia contractul acelor farmacii care nu elibereaza compensate. Noi am dat bani si foarte multi la farmacii si suntem cu plata la zi. Nu inteleg de ce nu vor sa elibereze, atata timp cat noua ne raporteaza si numai in aceasta luna sunt eliberate medicamente de 30 miliarde lei”, a spus presedinta CJAS.
Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
...........
Termica Botosani, sprijinita de Guvern pentru a trece de perioada de iarna
Guvernul a decis acordarea unui sprijin financiar de 160 milioane de lei pentru mai multe oraşe şi municipii din România, în vederea asigurării energiei termice şi apei calde livrate populaţiei în perioada de iarnă, a anunţat primul-ministru Emil Boc la finalul reuniunii Executivului de luni.
Sursă: www.botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite